Feyenoord overklast in de Goffert NEC in 2e helft: 1-4

NEC
John Vrolijks
23 januari 2022

Na de bekerwinst op Groningen, moest vandaag in De Goffert de strijd worden aangegaan met de nummer 3 van Nederland, Feyenoord. De ploeg die altijd de tegenstander direct vast zet. "Hoe voetballen we daar onderuit" is de grote vraag.

We starten met Branderhorst, Van Rooij, Marquez, Odenthal, Guth en Verdonk in de achterhoede. Proper en Schöne op het middenveld en Tavsan, Akman en Mattson in de aanval. Pol van Boekel is de scheidsrechter vanmiddag. In de 2e minuut is er een fout van Odenthal maar Branderhorst redt! Na 5 minuten schiet Mattson op rand 16 maar de Feijenoord keeper pakt met de vingertoppen en moet gestekt naar de hoek! 1-1 kwa doelkansen.

In de 9e minuut schiet Feijenoord over en kopt uit de daaruit volgende corner ook over. Feijenoord wordt sterker en zoals altijd zetten ze ons direct vast. We staan al diep in de 16. Dat wordt dus counteren. In de 14e minuut is er een schot van Feijenoord maar Branderhorst tikt met de vingers een corner. Dan maakt Schöne 1-0 in de 18e minuut! Hij komt, na een goede aanval aan de rechterkant, rond de 16 goed voor zijn tegenstander en schiet in de korte hoek hard binnen! Wow wat een opsteker! In de 19e minuut pakt Branderhorst gemakkelijk een Feijenoord corner. Na zo’n 25 minuten zijn we voor het eerst wat langer in balbezit. We doen mee! Maar in de 27 minuut is er alweer een kans van Feijenoord plus een kopbal uit de erop volgende corner. Maar Branderhorst pakt opnieuw goed. Die zet zijn goede vorm door! In de 28e minuut komt Tavsan niet langs zijn tegenstander uit een snelle counter. In minuut 29 is er een corner voor Feijenoord die net naast gaat door Marquez. Lucky NEC!

Dan kwam er in de 30e minuut een penalty voor Feyenoord, want Mattson kwam verdedigend helpen. Dat moesten aanvallers zo min mogelijk doen. Zijn tackle was dom. 1-1 door Kokcu.
In de 32e minuut schoot Feyenoord net naast. Ze willen doorpakken nu. In de 33e minuut was er een corner voor NEC, maar zonder gevaar. Er gebeurde van alles, een heerlijke wedstrijd om naar te kijken! In de 36e minuut was er een goed schot van Tavsan, maar de Feyenoord-keeper pakt en we krijgen een corner. Dat was een goede counter!


In minuut 38 miste Feyenoord een vrije kopkans. Dat had de 1-2 moeten zijn! In de 39e minuut maakten we een prima snelle combinatie, maar Akman schiet slecht op doel. In minuut 39 min komt Tavsan na een lange rush alleen voor de keeper en wordt geveld! Maar scheidsrechter Van Boekel doet niks! Hoe is het mogelijk! Hij raakte zeker uit balans door een Feyenoord-verdediger. Nog een goede kans voor Feyenoord in de 45e minuut en daarmee bereiken we de rust met 1-1.

Het is een wel zeer boeiende wedstrijd waar het nog alle kanten op kan want we komen er bij vlagen zeer gevaarlijk uit! In de 47e minuut schiet Feyenoord vanaf de 16 over. Ze zetten direct druk. In de 53e minuut schiet Feyenoord op doel, maar Branderhorst pakt eenvoudig. Een minuut later maakt Kokcü met een prachtig schot de 1-2. De druk werd toch te groot. In de 58e minuut pakt Branderhorst een beetje gelukkig de bal uit een scrimmage. In de 60e minuut is er een Feyenoord-voorzet voor het doel langs, maar die mist medespelers om de 1-3 in te tikken.

Wij maken teveel fouten in de opbouw. In minuut 63 is er een Feyenoord-corner en daaruit wordt overgekopt. In de 64e minuut is het 1-3 door Jahanbakshs dankzij een foutieve kopbal van Marquez. Het lijkt helaas al voorbij.
In minuut 67 is het wisseltijd voor Feyenoord en bij ons komen Bruijn en Romeny voor Proper en Akman. In de 75e minuut komt Duelund voor Guth. In de 77e minuut mist Feyenoord vanaf 8 meter vrij voor doel. Opnieuw een Feyenoord-kans maar Branderhorst redt in de 81e minuut. Opnieuw wisselen beide ploegen en de 83e minuut komt Bronkhorst voor Verdonk en Feyenoord wisselt ook.
In minuut 85 pakt Branderhorst goed op een schot van Feyenoord in de 16. Marquez krijgt rood voor het wegduwen van een tegenstander. Dat is echt veel te zwaar bestraft in de 87e minuut.

Til zet met een kopbal in de 91e minuut de 1-4 einduitslag op het bord. We zijn eigenlijk in de 2e helft op alle fronten afgetroefd door een Feyenoord dat veel verder is. Dat is niet iets om je voor te schamen. We moeten niet in paniek raken en op dezelfde voet door gaan.
Hopelijk komt Okita snel terug want dan zijn we aanvallend zeker sterker!


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties