Nijmeegse artiest Teun van Laake duikt de diepte in voor tweede single

Kunst
Van onze redactie
21 januari 2022

De Nijmeegse muzikant en dichter Teun van Laake brengt vandaag zijn tweede single uit: Vis. In deze parabel bezingt Teun het leven van een (te) zorgzame vis. Het is de tweede single van Teuns debuutalbum Niet in het geniep, dat in mei 2022 verschijnt.

“Het wemelt daar van wezens die gebukt gaan onder druk
Alles wat ooit heel was, maken ze stuk.”

Het liedje is een parabel waarin Teun het belang van je eigen grenzen (leren) kennen onderzoekt. Wanneer ga je te ver in het stilstaan bij anderen? Wat als je zo je best doet om er voor anderen te zijn, maar jezelf daarbij vergeet?

In het liedje maken we kennis met een behulpzame en vriendelijke vis. Hij moppert nooit en heeft, als hij zijn zelfbedachte koddige mopjes vertelt, regelmatig de lachers op zijn vin. Toch zwemt hij telkens tegen een probleem aan: hij is zeer – en soms iets te veel – begaan met anderen. En zijn oog is gevallen op rare lange wezens boven het wateroppervlak, die elkaar voortdurend pijn doen en zich verliezen in achterbakse streken. Hoe kan hij ze helpen?

“Het scheelde niet veel of met vis was het mis
Want hij is tamelijk begaan met anderen
En hij ziet op de kant in een gênant theaterstuk
Wezens die baden in ongeluk.”

Vis is vanaf nu beschikbaar op o.a. Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal en Youtube. In mei 2022 verschijnt Teuns album Niet in het geniep, waarop ook Vis zal staan. Het album, geproduceerd door Orphanworkz en gemasterd door Arts The Beatdoctor, staat vol met lichtzinnige luisterliedjes, gevoelige overpeinzingen en dubieuze anekdotes. De muziek laat zich omschrijven als experimentele hiphop en heeft raakvlakken met kleinkunst, cabaret en spoken word. Grote voorbeelden van Teun zijn Drs. P, Jules de Corte en Kees Torn. Het album zal naast digitaal ook verschijnen op vinyl en CD (inclusief boekje met liedteksten).

Snelle links naar het liedje: Spotify / Youtube / Apple Music

In het verlengde van het album ontwikkelt Teun een voorstelling waarin hij de liedjes aan elkaar lijmt middels extra gedichten en verhalen. Een avondvullende viering van de Nederlandse taal in de vorm van poëtisch cabaret.

Mede mogelijk gemaakt door Groeispurt Fonds en De Jongens van Hiernaast. Het artwork is van voormalig stadskunstenaar van Helmond Tahné Kleijn. Teun van Laake is, net als o.a. De Staat, Clean Pete en Waltzburg, resident bij De Basis Nijmegen.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties