Fakkeltocht tegen coronabeleid door centrum

Lars Schwachöfer
20 januari 2022

Gisteravond trok een fakkeltocht, bestaande uit zo'n vijftig tot honderd personen, door de binnenstad. De tocht was als protest tegen kabinet Rutte IV en het coronabeleid.

De demonstratie was eerder aangemeld bij actiegroep Nederland in Verzet. De actiegroep biedt een platform voor individuen die een demonstratie willen organiseren en daar aandacht voor willen vragen. Meerdere mensen gaven van tevoren aan deel te nemen aan de tocht. De deelnemers aan de tocht verzamelden zich om 19.00 uur in het Valkhofpark. Daar werden fakkels en lampionnen ontstoken voordat de tocht begon.



De stoet, met voorop een jongeman die muziek uit zijn boombox speelde, liep via de Burchtstraat, Broerstraat, Molenstraat en de Eerste Walstraat door naar het Kronenburgerpark. De weg vervolgde onder de Hezelpoort door, waar de groep na enkele tientallen meters omdraaide, om via de Hezelstraat en Burchtstraat terug te lopen naar het Valkhofpark. Een enkeling droeg tijdens de tocht een bord met een tekst, zoals bijvoorbeeld 'het klopt niet', bij zich, of had een sticker opgeplakt.



Tijdens de tocht fietsten twee agenten mee om indien nodig het verkeer te regelen. De demonstratie verliep zonder problemen. Na een korte samenkomst in het Valkhofpark na de tocht, waarbij besproken werd dat het de bedoeling is elke woensdagavond om 19.00 uur een fakkeltocht door Nijmegen te lopen, gingen alle deelnemers weer naar huis.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024