29-jarige Nijmegenaar doodgestoken in Amsterdam

Van onze redactie
19 januari 2022

Gistermiddag werd een 29-jarige Nijmegenaar neergestoken aan Meer en Vaart in Amsterdam Nieuw-West. Hij is later op de avond aan zijn verwondingen overleden. De politie heeft drie minderjarige jongens aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij het steekincident.

Omstreeks 16.15 uur kreeg de Amsterdamse politie een melding van een steekincident aan Meer en Vaart in Amsterdam Nieuw-West. Toegesnelde agenten troffen daar een man zwaargewond aan. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is hij laat in de avond aan zijn verwondingen overleden. Het lijkt erop dat het slachtoffer bij een ruzie op straat, waarbij meer mensen waren betrokken, met een mes is gestoken.

Agenten hielden op basis van hun onderzoek vrijwel direct twee jongens aan: een 16-jarige jongen uit Amstelveen en een 15-jarige jongen uit Uithoorn. Een derde verdachte is eerder vandaag aangehouden. Dit betreft een 16-jarige jongen uit Amsterdam. Alle verdachten zitten nog vast. Zij zitten in beperkingen, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. In dit stadium kan de politie daarom geen nadere informatie geven.

Getuigen gezocht

Om zo goed mogelijk in kaart te brengen wat er precies is gebeurd, vraagt de recherche getuigen zich te melden. Hoewel het incident in Amsterdam plaatsvond, zijn er wellicht Nijmegenaren die meer informatie hebben over wat de Nijmegenaar is Amsterdam deed en waarom hij neergestoken is. Getuigen van het incident of mensen met meer informatie worden verzocht contact op te nemen. Dat kan telefonisch of online via Meld Misdaad Anoniem of rechtstreeks met de politie via 0900-8844 of het meldformulier.


Dit bericht delen:

Advertenties