Openbaar Carnaval Nijmegen gaat dit jaar niet door

Carnaval
Van onze redactie
18 januari 2022

Het bestuur van de Federatie Openbaar Carnaval Nijmegen (FOCN) heeft moeten besluiten om alle activiteiten die onder auspiciën van de FOCN georganiseerd worden voor het seizoen 2021-2022 af te gelasten. 

Hiermee vervalt het Openbaar Carnaval voor dit lopende seizoen. De huidig geldende coronamaatregelen en de onzekere verwachtingen hieromtrent hebben tot dit besluit geleid.
In de Algemene Ledenvergadering van de FOCN op dinsdag 18 januari 2022 is dit besluit unaniem geaccepteerd door alle aanwezige leden.

Seizoen 2022-2023

Als gevolg hiervan is in overleg met de beide Prinsenkabinetten van zowel Stadsprins Roy den Eerste als Jeugdprins Casper den Eerste besloten dat zij tot aan de start van het nieuwe carnavalsseizoen in november 2022 niet meer als zodanig optreden. Beide kabinetten hebben aangegeven door te willen gaan in het seizoen 2022-2023.

Kleinschalig carnaval

Uiteraard zal wel na de eerstvolgende persconferentie van premier Rutte en minister Kuipers op 25 januari a.s. in overleg met de Knotsenburgse horeca en alle carnavalsverenigingen gekeken worden naar de mogelijkheden om eventueel kleinschalig carnaval te vieren aan de hand van de dan geldende corona maatregelen.


Dit bericht delen:

Advertenties