Fonds voor Gelderse popmuzikanten krijgt een vervolg

Muzikanten
Van onze redactie
16 januari 2022

In het najaar van 2020 startten het Prins Bernhard Cultuurfonds en Poppunt Gelderland een nieuw laagdrempelig fonds voor ambitieuze artiesten uit Gelderland: Music Support Gelderland.

Het eerste jaar kwamen er zo’n 250 aanvragen uit de hele provincie binnen en zijn er 45 acts ondersteund met een totaalbedrag van €41.900. Bijvoorbeeld de Nijmeegse band Meika (foto). Wegens succes wordt de regeling vervolgd en kunnen producers, bands, singer-songwriters, hiphopacts en andere popmuzikanten vanaf nu een aanvraag doen bij Poppunt Gelderland.

Met de bijdrage van Music Support Gelderland kunnen Gelderse artiesten gericht toewerken naar de volgende stap in hun carrière. Denk aan audio- en video-opnames, coaching, het ontwikkelen van een innovatief liveconcept of het inhuren van professionals. Het eerste jaar werden 45 acts geselecteerd uit maar liefst 250 inzendingen. Poppunt Gelderland is dan ook blij om te mogen melden dat de regeling in 2022 wordt voortgezet: “Het fonds stelt popmuzikanten in de gelegenheid om aan hun muziek te werken, ook nu veel andere inkomsten door corona zijn weggevallen. Bovendien is gebleken dat een bijdrage van Music Support Gelderland de kansen van Gelderse acts bij andere fondsen vergroot, omdat cofinanciering vaak een voorwaarde is,” aldus Douwe Esschendal.

Zo werkt het
Vanaf 12 januari 2022 is het loket van Music Support Gelderland geopend en kunnen artiesten uit deze provincie hun plan indienen via www.poppuntgelderland.nl, waarna een commissie van professionals uit de muzieksector de aanvragen bekijkt. Deze bestaat uit Rocco Hueting (Cultuurfonds Gelderland, De Staat), Jeffrey Neijs (Powerplug NL), Niels Leferink (Luxor Live), Wim Koens (De Nieuwe Oost), Elianne Weijers (Oostpool) en Twan Spierings (Astrant Ede). In 2022 vinden er zes aanvraagrondes plaats en is er in totaal €36.000 beschikbaar vanuit het Cultuurfonds.

Artiesten in actie
In de online talkshow #supportyourlocals laten verschillende ondersteunde artiesten zien wat ze met de bijdrage hebben kunnen doen. Imke Loeffen van Poppunt Gelderland spreekt hierin met rapper Sidney Shane, r&b-zangeres Wynonna Stoové, technoproducer Thimo Konings, hardcoreband VAIN LOUIE en commissielid Twan Spierings van Astrant Ede. De uitzending is live opgenomen vanuit de grote zaal van Luxor Live en is te bekijken op www.arnhemlive.nl.

Gelders initiatief
Music Support Gelderland is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland en wordt ondersteund door partners als De Nieuwe Oost. Poppunt Gelderland heeft één simpel doel: muzikaal talent in Gelderland echt verder helpen. Dit platform ondersteunt artiesten uit alle hoeken en genres met kennis, netwerk, speelplekken en exposure. Dat doen ze met steun van de poppodia Doornroosje (Nijmegen), Luxor Live (Arnhem), Gigant (Apeldoorn), de Provincie Gelderland en heel veel andere partijen.


Dit bericht delen:

Advertenties