St. Anneke reikt carnavaleske ere-onderscheiding uit aan zorgtoppers

Van onze redactie
15 januari 2022

De Nijmeegse carnavalsvereniging St. Anneke heeft op zaterdag 15 januari de zorgmedewerkers, in Nijmegen en daarbuiten, onderscheiden. 

Na Johnny Jordaan, Majoor Bosshardt, Theo "Groadus fan Nimwegen'' Eikmans, Jan Terlouw en Margot Ribberink, benoemt St. Anneke dit voor het eerst sinds 1972 niet één verdienstelijke Nederlander, maar een hele groep Nederlanders tot haar 'Topper van St. Anneke'.

Een Topper van St. Anneke is iemand die een aanzienlijke rol in de Nederlandse of Nijmeegse maatschappij of het carnaval heeft gespeeld. Volgens President van St. Anneke Mark Buck, was er dus maar één logische mogelijke Topper te benoemen. ''Als we de afgelopen twee jaar iemand mogen danken dat we binnenkort weer carnaval kunnen vieren zoals we gewend zijn, dan is het wel de Nederlandse zorgmedewerker. Wat hebben zij ongelooflijke prestaties verricht. Misschien zijn zij geen bekende Nederlander bij naam, maar ik weet zeker dat na de Covid19-pandemie elke Nederlander hun harde werk kent en erkent. Wij erkennen en onderscheiden dat harde werk graag met de benoeming van De Zorgmedewerker als Topper van St. Anneke.''

Een Knotsenburgs hert onder de riem
Daarnaast reikte de carnavalsvereniging samen met haar Partners in Carnaval taarten uit aan de medewerkers van het Radboudumc die dagelijks werken in de covid-frontlinie. De komende maanden zullen zij gezamenlijk nog meer door corona getroffen doelgroepen een 'Knotsenburgs hert onder de riem' steken. Bestuurslid Public Relations en Sponsoring Tijke Eijkemans: ''Gewoonlijk bieden we in het derde weekend van januari onze leden en de rest van Knotsenburg een fantastische Rheinische Pronkzitting aan. Dat kunnen we doen met steun van onze Partners. Enorm jammer dat dat dit jaar weer niet kan, maar dat verbleekt bij de offers die andere groepen in de samenleving moeten brengen. Daarom hebben we het plan bedacht om, met dezelfde steun van onze Partners, juist die groepen een steuntje in de rug te bieden.'' Een Knotsenburgs hert onder de riem. Dit weekend begint St. Anneke met de Zorgmedewerkers, maar de komende maanden delen de senatoren nog meer taarten uit.
''Ook al vieren wij Rijnlands Carnaval, wij houden van Bourgondisch genieten. En dat delen we graag met anderen. Juist nu delen we dit ook graag met mede-Nijmegenaren die getroffen worden door de pandemie. Die eenzaam zijn, die ziek zijn of voor wie covid grote financiële gevolgen heeft. Maar bijvoorbeeld ook met horecamedewerkers. Hen zijn we natuurlijk ook nog niet vergeten!''

Op één sjaal afstand
"De coronapandemie brengt ons allen in ongekende omstandigheden.'' spreekt voorzitter Hans van Megen. ''Natuurlijk zijn er groepen die echt heel hard getroffen worden door corona. Ik ben echt heel trots dat onze Senatoren deze actie op poten hebben gezet. Voor hen, voor onze leden en voor alle carnavalisten is het een groot gemis dat de doldwaze carnavalsdagen niet door kunnen gaan. Dat is natuurlijk niet te vergelijken met het werk dat de zorgmedewerkers verzetten! Maar toch ook aan hen die al bijna twee jaar hun hobby en sociale netwerk moeten missen.

Om ook voor haar leden het jaarlijkse St. Anneke weekend niet stilletjes voorbij te laten gaan, wordt bij iedereen een borrelpakket bezorgd. Volgens de basismaatregelen overhandigd op anderhalve meter afstand. Dat is precies één sjaal afstand.
''Eigenlijk een gekke gedachte. Normaal werkt de groengele sjaal juist als verbindend element en nu gebruiken we het om afstand te houden. Ik zie het als volgt. Wat er ook gebeurt, er is altijd plek voor een groen-geel tintje; dat houdt geen pandemie tegen.'' Concludeert Van Megen.


Dit bericht delen:

Advertenties