'Kennisdelers' bij de Bibliotheek: gratis webinar 'Hoe doen die andere moeders het allemaal?'

Van onze redactie
14 januari 2022

In de regio Gelderland-Zuid woont een groot aantal deskundige mensen die door hun werk of hobby veel weten over een specifiek onderwerp. De Bibliotheek Gelderland Zuid deelt deze schat aan kennis tijdens de gratis online lezingenreeks ‘Kennisdelers’.

Kennisdelers is een reeks online lezingen over zeer verschillende onderwerpen: van Bhutan tot Nijmeegse kunst en van dystopische literatuur tot omgaan met stress. De lezingen vinden telkens van 20.00 tot 21.00 uur plaats via het online platform WebinarGeek. Deelname is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om mee te doen. Toehoorders kunnen via de chat vragen stellen aan de sprekers.

Op 18 januari verzorgt Marije Brand de aftrap van 'Kennisdelers'. Zij, moeder van 3 uit Lent, deelt haar persoonlijke verhaal over het moederschap. Eerlijk en kwetsbaar zodat er ruimte ontstaat voor oprechte herkenning. Het zal gaan over zelfliefde en spiegelende kinderen, maar ook over kwetsbaar durven zijn.

Tevens zal ze haar ervaring als holistisch moedercoach delen. Om meer inzicht te krijgen in hoe jij als moeder, ondanks alles dat er aan je gevraagd wordt, toch weer kunt leven met aandacht voor jezelf en je eigen geluk. Inclusief een paar simpele handvaten vanuit haar achtergrond in NLP en Reiki. Zodat je als moeder weer kunt opbloeien, want het meest inspirerende voor een kind is te zien hoe 'mama bloeit’. 

PS. De ervaring leert dat vaders veel van de mentale lading in het ouderschap heel anders beleven, toch zal een deel van de lezing ook voor vaders herkenbaar zijn. Dus kijk vooral samen. Deze lezing is kosteloos te volgen via deze link. Je kunt via de chat vragen stellen aan Marije. 

Over Marije Brand
De Lentse Marije Brand is Holistisch moedercoach en zelf moeder van drie jonge kinderen. Marije heeft zelf ervaren wat de rol van moeder doet met een mens, hoe ze zichzelf hierin steeds meer kwijt raakte, maar ook hoe je daar weer bewust aan kunt werken. Ze werkt op basis van NLP (Neurolinguïstisch programmeren) en Reiki en studeert momenteel nog verder als Holistisch therapeut. 

Volgende lezing, dinsdag 25 januari: Sjoerd van Hoorn: Waarom is hedendaagse kunst zo lelijk?

Bekijk hier alle 'Kennisdelers'


Dit bericht delen:

Advertenties