Joris Linssen schrijft nummer over Nijmegen in De Troubadours

Joris Linssen
Van onze redactie
12 januari 2022

Het gloednieuwe muziekprogramma De Troubadours bij Omroep Gelderland is van start. Presentator en muzikant Christon Kloosterboer trekt de Gelderse provincie in met zijn pick-up truck op zoek naar mooie verhalen. Aankomende zondag brengt hij een bezoek aan Nijmegen, waar hij op pad gaat met Joris Linssen. 

Veel mensen kennen Joris Linssen als presentator van tv-programma's als Taxi en Hello Goodbye, maar daarnaast zingt hij ook. De geboren Nijmegenaar begon zijn muzikale carrière op 16-jarige leeftijd als zanger van een punkbandje en zong later in de rockband 'De Vendettas', waarmee hij onder andere op Lowlands stond. Nu toert hij al 20 jaar met zijn band Caramba door Nederland. In deze uitzending gaan Christon en Joris terug naar zijn roots: het concertgebouw De Vereeniging in zijn geboortestad Nijmegen, waar zijn ouders elkaar voor het eerst hebben ontmoet. 

De artiesten
‘De Troubadours’ brengen landschap, geschiedenis, de Gelderse cultuur en muziek samen. Christon maakt kennis met bekende muzikanten zoals Ben Saunders, Ellen ten Damme, Joris Linssen, Frans Duijts, Jelle Paulusma, Ronnie Tober, Lavinia Meijer, Lakshmi, Coosje Smit en Blaudzun. Op basis van hun persoonlijk verhaal met betrekking tot een Gelderse streek wordt een song bedacht, gecomponeerd en uitgevoerd.  

Nummers luisteren via Spotify
Volg de playlist van De Troubadours op Spotify. Wekelijks wordt er een nieuw nummer toegevoegd. Blijf met deze lijst up-to-date en luister waar en wanneer je wilt naar de nieuwste nummers van 'de troubadours'. 

Iedere week is Christon te zien in een andere Gelderse streek of stad, met een nieuwe Gelderse muzikant en een vers Gelders lied. De Troubadours is iedere zondag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland. Online terugkijken kan via Uitzending Gemist.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen