Maarten van Erp nieuw Hoofd Programma en Publiek bij Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging

Van onze redactie
12 januari 2022

Per 1 maart wordt Maarten van Erp Hoofd Programma en Publiek (artistiek manager) bij Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging. Van Erp wordt verantwoordelijk voor de programmering en positionering van Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging.

Samen met de directeur en de commercieel manager maakt hij deel uit van het nieuw te vormen ‘strategisch managementteam’.

Maarten verdiende zijn sporen bij impresariaat Bunker Theaterzaken als uitvoerend producent en boeker. Sinds 2017 was hij programmeur bij De Maaspoort Theater & Events. In die functie was hij verantwoordelijk voor het gehele professionele programmabeleid, lid van het marketing & programmeringsteam en adviseur afdeling events. Daarnaast is Maarten sinds 2014 theater- en muziekprogrammeur bij het jaarlijkse Zomerparkfeest in Venlo.

Met zijn benoeming tot artistiek manager bij Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging gaat voor Maarten een langgekoesterde wens binnenkort in vervulling: “Waar ik me op verheug is het programmeren in een studentenstad, van oudsher linksgeoriënteerd, in een groter cultureel werkveld, bij een ambitieuze en toffe organisatie. Daar waar het vanaf minuut één voelde als een warm bad. Qua mensen, gesprekken, ideeën en ambities.”

Leon Thommassen, directeur van De Maaspoort Theater & Events is vol lof over zijn scheidend programmeur: “Maarten heeft de programmering van De Maaspoort een flinke impuls gegeven en was ook op andere plekken in de stad Venlo een culturele aanjager, zoals bijvoorbeeld voor het Zomerparkfeest. We vinden het jammer dat hij ons verlaat maar gunnen hem de nieuwe uitdaging in Nijmegen van harte.”

Directeur Eva Middelhoff is verheugd Maarten in het team in Nijmegen te kunnen ontvangen: “Deze tijd vraagt om een creatieve, strategische en ondernemende kijk op de podiumkunsten. Maarten van Erp heeft een breed landelijk netwerk in het culturele veld en is met zijn ervaring als programmeur van podia en festivals en zijn eerdere werkzaamheden als boeker en producent de juiste persoon om de Schouwburg en De Vereeniging nog meer te verbinden met de stad, innovatieve artistieke concepten te initiëren en een brede programmering te presenteren.”


Dit bericht delen:

Advertenties