Oscar Hoiting Nijmegenaar van het Jaar 2021

Van onze redactie
7 januari 2022

Burgemeester Bruls maakte gisteravond tijdens de nieuwjaarsuitzending bekend dat Oscar Hoiting de Nijmegenaar van het Jaar 2021 is. Een stadspanel van 4.000 Nijmegenaren verkoos intensivist en medisch manager Oscar Hoiting boven jongerenwerker Boubaker Bouchalga en documentairemaker Sinan Can.

Oscar Hoiting werkt als intensivist en medisch manager van de intensive care van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Hij maakte zich er sterk voor dat zowel de coronapatiënt als de reguliere patiënt optimale zorg kreeg in het afgelopen jaar. In deze hectische tijd wist hij zijn team gemotiveerd te houden en kon hij in begrijpelijke taal en met indringende voorbeelden (ook op tv) uitleggen wat de consequenties van het coronavirus zijn voor de patiënt, familie en collega’s.
Met deze titel voor Hoiting worden ook zijn team, de medewerkers van het ziekenhuis en alle zorgmedewerkers in Nijmegen geëerd en bedankt voor hun essentiële bijdrage in de ‘strijd’ tegen COVID.

Eerdere winnaars

De titel Nijmegenaar van het Jaar is eerder gegaan naar Said Achouitar (Initiatiefnemer vrijwilligersproject Futsal Chabbab), prof. dr. Sijbrand de Jong (Initiatiefnemer Cosmic Sensation), Mia Schoffelen (oprichter Nijmeegse School’s Cool), prof. dr. Bas Bloem (Zorgheld van het Jaar 2011), Roland van der Hoek (bestuurslid van Nijmegen4KidsRights), Rob Jaspers (verslaggever Gelderlander), Toine Tax, (directeur poppodium Doornroosje), Hendrik-Jan Derksen (online community Welcome to Nijmegen), Eugenie Aartsen, (Stichting gratis2dekansje), Rhea Elise Khoeblal (Buiten Spelen Piano’s), Linda van Aken (Vincentius Vereniging Nijmegen), Qader Shafiq (bureau Wijland) en boswachter Tim Hogenbosch.


Dit bericht delen:

Advertenties