Ruit van politiebus ingegooid voor politiebureau Stieltjesstraat

Van onze redactie
23 december 2021
Gisteravond werd tussen 21.00 en 22.00 uur een ruit van een politiebus ingegooid. De politie zoekt getuigen.
'Dat niet iedereen het eens is met de politie hoeven we natuurlijk niet uit te leggen en dat is ook helemaal niet erg. Maar om dan voor het bureau de ruit van onze dienstbus in te gooien gaat dan ook wel weer wat ver', aldus de politie in een bericht. De ruit van de voor het politiebureau geparkeerde bus werd gisteravond ingegooid. Er is voor zover bekend niks gestolen uit de bus.

De politie vervolgt: 'Deze bus zal de komende dagen geen meldingen van reanimaties, verkeersongevallen, medische noodsituaties en heterdaad inbraken kunnen rijden. Dat gaat immers wat lastig met rondvliegend glas en het risico om met deze temperaturen verkouden te worden...' Hoe snel de bus gerepareerd of vervangen is, is nog onbekend. De dagen tussen Kerst en oud en nieuw zijn vaak drukke dagen voor de hulpdiensten. De politie doet er alles aan om het voertuig snel weer inzetbaar te krijgen.

De politie doet onderzoek naar de vernieling. Getuigen of mensen die meer weten worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan telefonisch via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Vermeld hierbij procesnummer 2021596303.

Dit bericht delen:

Advertenties