Subsidie afkoppelen hemelwater verlengd tot en met 2023

Van onze redactie
23 december 2021
De huidige subsidieregeling voor het afkoppelen van hemelwater wordt verlengd tot en met 2023. Zo geeft de gemeente Nijmegen meer bewoners de gelegenheid gebruik te maken van deze subsidie waar veel gebruik van wordt gemaakt.
Door de klimaatverandering is er extremer weer, zo zijn regenbuien heftiger en langer en is er sneller wateroverlast. Ook hitte en droogte komen vaker voor. Met de subsidie en de campagne Operatie Steenbreek moedigt de gemeente bewoners aan om maatregelen te nemen die goed zijn voor het klimaat. En om bewuster te worden van de stappen die zij zelf kunnen zetten.

Een van de maatregelen die helpt bij wateroverlast is het afkoppelen van de regenpijp. Het water gaat zo niet het riool- in, maar direct de grond in. Hierdoor raakt het riool minder snel overbelast en het relatief schone regenwater hoeft niet gezuiverd te worden, omdat het niet vermengd is met huishoudelijk afvalwater. Ten slotte zorgt het afkoppelen van de regenpijp voor een natuurlijke buffer tegen droogte, omdat de grond het water opneemt. 

Meer informatie over afkoppelen


Dit bericht delen:

Advertenties