Nederland op slot maar de bibliotheek blijft open

Van onze redactie
21 december 2021
Sinds afgelopen zondag hebben we weer te maken met een harde lockdown. Niet-essentiële zaken moeten tot minstens 14 januari 2022 gesloten blijven. Wel mogen bibliotheken openblijven. De Nederlandse overheid ziet de bibliotheek namelijk als essentiële dienstverlener.
De meeste vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid blijven open. Enkele kleinere vestigingen buiten Nijmegen zijn dicht vanwege de sluiting van het dorpshuis waarin deze bibliotheek is gevestigd. Hier staan de actuele coronamaatregelen van de bibliotheek.

Hulp bij aanvragen (booster)vaccinatie

De bibliotheek biedt hulp aan mensen die online een afspraak voor een (booster)vaccinatie willen maken, of een coronatoegangsbewijs willen aanvragen. Voor deze, en andere vragen over de digitale overheid kan iedereen terecht bij een Informatiepunt Digitale Overheid. Hier staan de locaties en openingstijden. Als het niet mogelijk is met een vraag naar de bibliotheek te gaan, is de digitale hulplijn van de Bibliotheek Gelderland Zuid te bellen op 024-327 49 99 (bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur).

De activiteiten op het gebied van taal- en digitale vaardigheden gaan waar mogelijk door, zoals het Taalcafé en computercursussen. De bibliotheek zorgt ervoor dat dit veilig kan. Alle andere activiteiten voor volwassenen en kinderen zijn tot nader order geannuleerd.

Studieplekken

Ook is het nog mogelijk in de bibliotheek rustig te werken en te studeren. Er zijn werk- en studieplekken met daartussen anderhalve meter afstand. Bij de ingang van de bibliotheek is een winkelmandje mee te nemen, zodat de bibliotheek het maximaal aantal bezoekers goed kan controleren. Natuurlijk zijn in de bibliotheek ook gewoon boeken, cd’s, tijdschriften en andere materialen te lenen. Voor de taalontwikkeling van kinderen is het goed om te blijven (voor)lezen nu de scholen dicht zijn. Haal een fijne stapel boeken in huis voor tijdens de lockdown.

Bekijk ook het online aanbod van de bibliotheek, zoals e-books, online cursussen, voorleesfilmpjes en luisterboeken.

Dit bericht delen:

Advertenties