Kribjesroute Hees viert lustrum met record aantal kribjes

Van onze redactie
19 december 2021
Met de nieuwe lockdown gaat bijna alles op slot, maar in de wijk Hees in Nijmegen kan de Kribjesroute gewoon doorgaan. Van vrijdag 24 december tot en met donderdag 6 januari kun je in Hees dit jaar maar liefst honderdvijftien kerststallen gaan bewonderen.
De vijfde editie van de Kribjesroute Hees belooft ook dit jaar weer een feestje te worden waarbij je tijdens het wandelen langs kerststalletjes mee kunt doen aan de puzzeltocht. 'We zijn trots dat we dit jaar alweer de vijfde editie vieren en het is geweldig dat steeds meer bewoners zich aansluiten en een kribje voor hun raam of in de voortuin willen plaatsen', aldus initiatiefneemster Irene van Dongen.

Op kerstavond geeft pastor Hans van Zonneveld het officiële startsein voor de route op het kerkplein voor de Antonius Abtkerk aan de Dennenstraat. Aansluitend kunnen buurtbewoners per gezin of in tweetallen de wijk ingaan om de ludieke, nostalgische en bijzondere kerststallen te bekijken.

Vorig jaar trok het evenement honderden bezoekers en was het evenals dit jaar ongeveer het enige event dat door kon gaan. Van Dongen: 'De Kribjesroute is populair bij zowel volwassenen als kinderen. Vorig jaar zagen we heel veel mensen fietsend en wandelend langs de mooie kribjes gaan. Ook dit jaar zitten er weer hele prachtige, nostalgische en grappige kribjes tussen.'

Om helemaal in de kerstsfeer te komen us de spotify kribjesroutelijst te downloaden en te luisteren tijdens het wandelen. En ook dit jaar kunnen bezoekers bij kerststallen met de prijsvraag mooie prijzen winnen. Bij 104 kerststallen zijn letters te vinden die samen leiden tot een spreuk.


Dit bericht delen:

Advertenties