Op ontdekkingstocht met de Kunstluis in het Valkhof

Van onze redactie
17 december 2021
Met zeven korte interventies zet Kunstluis Elvira Duives Museum Het Valkhof op stelten en reageert op alles wat met de collectie, de bezoeker, werknemers of het gebouw te maken heeft.
In de kerstvakantie wordt de Kunstluis in haar vierde interventie ‘Zie je mij?’ vergezeld door de uiteenlopende persoonlijkheden in haar iconische miniportretjes die door het hele museum hangen. Je bezoekt ‘Zie je mij?’ van 26 december t/m 9 januari.

Ontmoet de persoon achter het portret!
Elvira Duives staat bekend om haar portretten op pasfotoformaat, waarin ze de veelzijdigheid van de mens op een minutieuze manier portretteert. Karakteristieke gezichtsuitdrukkingen, sprekende ogen en kleurrijke haarstijlen worden fijntjes uitgewerkt op miniformaat. Ieder heeft een eigen verhaal. De geportretteerde personen blijken verrassend herkenbaar, alsof je ze net gepasseerd bent op straat. Geïnspireerd op de pasfoto’s die gevonden zijn op het internet heeft de Kunstluis meer dan duizend unieke portretjes van 4 bij 5,5 cm op haar naam staan.

De miniportretten hangen verspreid over het hele museum en de bezoeker, zowel jong als oud, kunnen tijdens het museumbezoek de personen achter de portretjes ontmoeten. Wat vertellen ze je? Wat is hun verhaal? Voor de fanatieke kinderen is er bij de receptie een vel met zoekopdrachten te verkrijgen. Een aanrader voor het hele gezin!

Meer informatie over de Kunstluis vind je op www.museumhetvalkhof.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen