VetLekker maaltijdboxen: 'Gezond leren eten door te proeven'

Van onze redactie
17 december 2021
In Nijmegen ontvangen 160 gezinnen kort voor kerst een maaltijdbox met daarin de ingrediënten voor een lekker, betaalbaar én gezond gezinsgerecht. Het gaat om gezinnen met kinderen die betrokken zijn bij Nijmeegse initiatieven rondom voeding. De maaltijdboxen vormen een voorproefje voor een receptenboekje met favoriete gezinsgerechten. Dat boekje, waaraan de kinderen zelf hebben bijgedragen, verschijnt begin komend jaar.
Afzender van de maaltijdbox is Jong Leren Eten Gelderland, dat kinderen bewust wil maken van gezonde, duurzame én lekkere keuzes. De box bevat een recept voor een frisse tabouleh salade plus alle benodigde ingrediënten. Wessam, de bedenker van het recept, ontving de eerste maaltijdbox uit handen van Wieke Bonthuis van Jong Leren Eten Gelderland. Dat gebeurde in wijkcentrum De Schakel in Grootstal.

VetLekker
Het recept van Wessam komt samen met andere recepten van Nijmeegse kinderen in een boekje met lekkere, betaalbare en gezonde gezinsgerechten. Het boekje is een uitgave van Zet VetLekker op de kaart!, een project van Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen. Kinderen en koks zijn samen betrokken en denken na over gezonde gerechten. “Gezond eten leer je door bijvoorbeeld eens zelf te koken en natuurlijk te proeven”, vertelt projectleider Bernadette Janssen. “Deze box maakt dat alvast mogelijk. Een echt voorproefje dus!”

Kinderen zelf aan zet
Niet alleen het recept uit de maaltijdbox, maar alle recepten in het boekje komen van kinderen zélf. De recepten zijn de afgelopen tijd verzameld en worden beoordeeld door een expertpanel. Het boekje verschijnt begin komend jaar en bevat recepten voor favoriete gezinsgerechten: lekker, betaalbaar en gezond!

www.ggibnijmegen.nl/zet-vetlekker-op-de-kaart

Foto 1: Wieke Bonthuis van Jong Leren Eten Gelderland overhandigt de eerste maaltijdbox aan Wessam, bedenker van het recept.

Foto 2: Kaschena krijgt haar maaltijdbox van Bianca Bolwerk van Bindkracht10. Foto Ger Loeffen.


Dit bericht delen:

Advertenties