10.000 pelgrims voor Walk of Wisdom: pioniersroute gaat internationaliseren

Van onze redactie
16 december 2021
'Dream on!', zeiden grote fondsen toen de Walk of Wisdom in 2015 om steun vroeg. Ze vonden het plan voor een wereldwijde pelgrimsroute €œeen utopisch project€. Dankzij vele vrijwilligers en donateurs kwam de eerste Walk of Wisdom er tóch: een 136 kilometer lange pioniersroute door en rondom Nijmegen. De route loopt door Gelderland, Brabant en Limburg en bereikte afgelopen zomer een nieuwe mijlpaal: de 10.000e inschrijving als pelgrim.

"Dat geeft moed om verder te dromen, dachten we bij de Walk of Wisdom. We gaan de pioniersroute nu internationaliseren en nodigen aansprekende persoonlijkheden uit de route te lopen ten behoeve van een nieuw boek: Op Weg naar Wijsheid."

Op Weg naar Wijsheid
“De mens gaf zich ooit een schitterende titel: homo sapiens, wijze mens. Of we die titel waard zijn, moet nog blijken,‘ stelt Damiaan Messing, oprichter van de Walk of Wisdom. “We maken op dit moment de habitat kapot waarin we leven en creëren door ongelijkheid vluchtelingenstromen die we niet bereid zijn op te nemen. Dat het anders moet is duidelijk, maar wat je er als individu concreet mee moet, bedrukt velen. Zelf ben ik er althans flink depressief van geweest.”

Mede oprichter Manja Bente: “Het mooie van dagen achtereen wandelen is dat je weer iets van de balans met de natuur herstelt. Dat is soms moeilijk - denk aan alle pijntjes na vele kilometers lopen - maar geeft ook nieuwe inspiratie. Je voelt dat je weer onderdeel bent van de natuur en niet afgesneden.” 

Damiaan: “De seizoenen gaan door. De pimpelmees schiet langs alsof er niets aan de hand is. Er zit een kracht in de natuur die niet is stuk te krijgen. Via de pelgrimsroute willen we mensen daarmee verbinden. Met het boek zoeken we troost, creativiteit en nieuwe perspectieven voor een weg vooruit.”

Nynke Lavermans
Theatermaakster Nynke Laverman heeft als eerste toegezegd de route te lopen en een bijdrage te leveren. Nynke toert met een indrukwekkende voorstelling door het land over de relatie tussen mens en natuur: Plant. 

Het eerste hoofdstuk van Op Weg naar Wijsheid verschijnt in  juni 2022, als e-book.


Dit bericht delen:

Advertenties