Kerst vieren zonder zicht, hoe is dat?

Van onze redactie
16 december 2021
Van€¯ 26 december 2021 tot en met 9 januari 2022 viert het muZIEum in de Ziekerstraat kerst. Ervaar het feest van licht met een vuurwerkshow zonder zicht en luister naar 20 indrukwekkende verhalen van slechtzienden in de tentoonstelling MIJN geZICHT.
Hoe vier je kerst zonder zicht? 
Kerst is het feest van licht, maar hoe ervaar je de wintermaanden en kerst als je al deze lichtjes en sfeervolle aankleding niet  ziet? In de wereld van de gidsen van het muZIEum zie je niets, maar voel, proef en ruik je de kerst des te meer.  

Vuurwerkshow in het donker 
In de donkerbeleving “Op citytrip met…” wanen bezoekers zich voor even in de stad van de liefde, Parijs. Met als klap op de vuurpijl krijgen zij aan de kade van de Seine een vuurwerkshow in het pikkedonker. Hoe dan? Ook hier nemen de ervaringsdeskundigen de bezoekers mee in hun belevingswereld. 

MIJN geZICHT 
Bewonder en beluister twintig portretten en verhalen van slechtzienden in de tentoonstelling MIJN geZICHT. Met deze serie dubbelportretten, het gewone portret en een portret hoe zij zichzelf zien, brengt fotograaf Murk Schaafsma een veelgestelde vraag in beeld: "Maar wat zie je dan?" 

Veilig op bezoek 
Met de huidige coronamaatregelen is een bezoek aan het muZIEum nog steeds veilig. Zélfs in het pikkedonker is het mogelijk om anderhalve meter afstand te houden tot andere bezoekers. 


ADRES€¯ 
Ziekerstraat 6B - 6511 LH Nijmegen - T. 024 – 200 10 50€¯ 
 
OVER HET MUZIEUM€¯ 
Het muZIEum biedt een verrassende en unieke beleving. De bezoeker wordt ondergedompeld in een wereld waarin men ervaart hoe het is om blind of slechtziend te zijn. De verschillende belevingen maken de bezoeker bewust hoe het is om een visuele beperking te hebben en ontdekken dat andere zintuigen opeens een veel grotere rol spelen. In het muZIEum zijn de rollen omgedraaid: de blinden en slechtzienden leiden de zienden. Het is een kijkje in de wereld van niet zien.


Dit bericht delen:

Advertenties