Nijmegen investeert in binnenstad via 'Pimp je pand'

Van onze redactie
16 december 2021
Vanaf 1 januari 2022 start de nieuwe investeringsregeling van de gemeente Nijmegen voor panden in de binnenstad. Met 'Pimp je pand' stimuleert de gemeente ondernemers en vastgoedeigenaren in de binnenstad om te investeren in hun pand. Op die manier kunnen zij de uitstraling van hun pand verbeteren én blijft de binnenstad een aantrekkelijke locatie voor (nieuwe) ondernemers.
Monique Esselbrugge, wethouder economie: “De binnenstad is hét visitekaartje van Nijmegen: het is onze grootste bezoekerstrekker en een belangrijke woon- en werklocatie. De binnenstad bruist en door te investeren in de binnen- en buitenkant van panden in het centrum behouden we dat. De uitstraling van de binnenstad verbetert hiermee zodat het een fijne verblijfplaats blijft voor iedereen én tegelijk een aantrekkelijke locatie voor nieuwe ondernemers. Ik hoop dat ondernemers en vastgoedeigenaren deze kans grijpen en gebruikmaken van de regeling. Of het nu om een mooiere buitenkant, investeren in duurzame materialen of het terugbrengen van cultuurhistorische elementen gaat. Veel verbeteringen zijn mogelijk”

Hoe werkt de regeling?
Vanaf 1 januari 2022 is de regeling opengesteld en staat het aanvraagformulier na 1 januari op de website van de gemeente Nijmegen. Volledige aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.
De regeling geldt voor verbouwings- en herinrichtingskosten aan de gevel en in het pand die de uitstraling van het bedrijf in de buurt verbeteren en bijdragen aan een beter ondernemers- en vestigingsklimaat (de aantrekkelijkheid om een vestiging te openen op een locatie) in de binnenstad. Het maximale subsidiebedrag per aanvraag is €7.500 en maximaal 50% van de kosten worden vergoed. De minimale investering is €2.000. In totaal is voor deze regeling €150.000,- beschikbaar.

Actieplan Binnenstad
De investeringsregeling is één van de acties uit het Actieplan Binnenstad. Met het Actieplan Binnenstad werkt de gemeente aan een toekomstbestendige binnenstad. Bij de totstandkoming zijn bewoners, ondernemers en bezoekers van Nijmegen betrokken. Meer informatie vind je hier.

Dit bericht delen:

Advertenties