Onderwijs kinderen van Heumensoord stopt voor de Kerst

Van onze redactie
15 december 2021
Vrijdag 17 december en vrijdag 24 december zijn de laatste lesdagen voor de Afghaanse kinderen en jongeren van de noodopvang Heumensoord. Zij zijn vanaf oktober in Nijmegen naar school gegaan.
Op ‘De Boomgaard’ kregen 182 leerlingen les in het basisonderwijs. Op de locatie De Klif kregen 116 leerlingen les in het voortgezet onderwijs. Het onderwijs was tot 1 januari 2022 geregeld en de kerstvakantie is een logisch moment om de schoolperiode af te sluiten. Leerlingen en docenten kunnen goed afscheid van elkaar nemen en na deze schoolperiode kunnen de kinderen en hun ouders zich richten op hun verhuizing en een toekomst elders. Alle leerlingen krijgen een beknopt overdrachtsdossier en een persoonlijke boodschap mee.

Bijna 300 leerlingen kregen les
Voor de 182 leerlingen uit het basisonderwijs is de laatste lesdag, vanwege de laatste aankondiging van de coronamaatregelen, vervroegd naar vrijdag 17 december. De leerkrachten waren nog graag even doorgegaan, want de kinderen maken grote vorderingen in taal en cultuur. Het voortgezet onderwijs heeft met 8 groepen van in totaal 116 leerlingen veel aandacht besteed aan de Nederlandse taal. Maar ook burgerschap, Engels, bewegingsonderwijs en kunstvakken stonden op het programma. Het verschil in niveau was groot en daarmee een extra uitdaging voor docenten, maar in alle groepen overheerst het enthousiasme en de leergierigheid. Leerlingen hebben in deze maanden ook veel geleerd over hoe dingen werken in de Nederlandse samenleving. Voor deze leerlingen is de laatste lesdag op 24 december.

Trots op leerlingen, leerkrachten en ondersteuners
In oktober jl. is gestart met het bieden van basis- en voortgezet onderwijs aan kinderen van Afghaanse evacuees die in de noodopvang Heumensoord verblijven. In korte tijd is met behulp van de inzet van gepensioneerde en tijdelijke leerkrachten onderwijs gegeven. De schoolbesturen Conexus en @voCampus, COA, de gemeenten Heumen en Nijmegen zijn trots op de (leer)resultaten van de leerlingen en trots op de docenten en ondersteuners.

Wethouder Visser ‘We zijn ook blij en dankbaar voor de hulp en positieve reacties die we uit de stad en wijk hebben ontvangen. Ik wens deze kinderen een mooie en veilige toekomst toe.”

 

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen