Coronapersconferentie: maatregelenpakket verlengd, basisscholen week eerder dicht

Van onze redactie
14 december 2021
Tijdens de persconferentie vanavond verkondigden demissionair premier Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge dat de avondlockdown zoals we die nu kennen (niet-essentiële winkels en locaties dicht tussen 17.00 en 05.00 uur) en de andere maatregelen die die sinds 28 november 2021 gelden in het huidige pakket, met een maand wordt verlengd, tot 14 januari.
Dat betekent dus ook voor Kerst en Oud en Nieuw geen restaurantbezoek na 17.00 uur. Ook blijft het advies om per dag maximaal 4 gasten te ontvangen.
Belangrijk nieuws is dat de basisscholen een week eerder kerstvakantie krijgen, dat wil zeggen dat ze vanaf aanstaande maandag al gaan sluiten (scholen mogen maandag 20 december nog open om ouders die meer tijd nodig hebben om opvang te regelen tegemoet te komen), de kinderopvang blijft wel open. Ook komt er noodopvang voor kwetsbare kinderen of ouders met essentiële beroepen. Het basisonderwijs start weer op maandag 10 januari 2022. 
Ook komt er, volgens De Jonge, een maximale versnelling in de boostercampagne.

Dit alles omdat het kabinet zich zorgen maakt over de besmettelijkere omikronvariant van het coronavirus. Op 14 januari 2022 wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Het kan zijn dat het inzicht van het OMT over de omikronvariant aanleiding geeft om dit weegmoment te vervroegen. Lees meer over de geldende maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Dit bericht delen:

Advertenties