Eerste single van Nijmeegse artiest Teun van Laake zorgt voor 'rode oortjes'

Van onze redactie
14 december 2021
Op 17 december brengt de Nijmeegse muzikant en dichter Teun van Laake zijn eerste single uit. Het liedje, genaamd Kinky, is een aangename decemberverrassing voor eenieder die eventjes klaar is met alle welbekende, gezapige kerstliedjes. Het nummer Kinky is de eerste single van Teuns debuutalbum Niet in het geniep, dat in het voorjaar van 2022 zal verschijnen.

‘Er viel een stilte, haar blik werd koket
En toen zei ze: “ik wil kinky in bed’

In Kinky doet Teun een persoonlijk verhaal uit de (vieze) doekjes: op een ogenschijnlijk normale avond stelt zijn vriendin voor om hun benadering van het minnespel eens op te kalefateren. Het mag spannender, boeiender en bovenal gewaagder. Dit ontrieft Teun nogal, waardoor hij zich onwillekeurig stort in de meest perverse angstscenario’s: de zweepjes en tepelklemmen vliegen hem om de oren. Maar nadat hij tot bedaren is gekomen beseft hij dat zo’n eerste reactie, waarin de angst nog prevaleert, een blokkade kan vormen voor een pad naar iets moois.

‘Want zoals je vast begrijpt moest ik van de schrik bekomen
Maar waar het idee rijpt, kan ook ik gaan dromen’

Kinky is vanaf 17 december te beluisteren op alle streamingdiensten. In het voorjaar van 2022 verschijnt Teuns album Niet in het geniep, waarop ook Kinky zal staan. Het album, geproduceerd door Orphanworkz en gemasterd door Arts The Beatdoctor, staat vol met lichtzinnige luisterliedjes, gevoelige overpeinzingen en dubieuze anekdotes. De muziek laat zich omschrijven als experimentele poëtische hiphop en heeft ook raakvlakken met kleinkunst, cabaret en spoken word. Grote voorbeelden van Teun zijn Drs. P, Jules de Corte en Kees Torn. Het album zal naast digitaal ook verschijnen op vinyl en CD (inclusief boekje met liedteksten). 

In het verlengde van het album ontwikkelt Teun een voorstelling waarin hij de liedjes aan elkaar lijmt middels extra gedichten en verhalen. Een avondvullende viering van de Nederlandse taal in de vorm van poëtisch cabaret. 

Mede mogelijk gemaakt door Groeispurt Fonds en De Jongens van Hiernaast. Het artwork is van voormalig stadskunstenaar van Helmond Tahné Kleijn. Teun van Laake is, net als o.a. De Staat, Clean Pete en Waltzburg, resident bij De Basis Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties