Boek 'De man te paard - Beul tegen wil en dank' van Nijmegenaar Leo Eijkhout verschenen

Van onze redactie
14 december 2021
Vorige week is het nieuwe boek 'De man te paard - Beul tegen wil en dank' van Leo Eijkhout uit Nijmegen verschenen. Deze roman wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. De roman kost ‚€20,50 (gratis verzending).
Landknecht Claes gaat te paard naar Brugge, om voor bloedgeld een doodvonnis uit te voeren. Met grote weerzin, maar alles om zijn zus en haar kinderen te redden van de hongerwinter. Brugge nadert en Claes’ dilemma groeit. Hij kán gewoon niemand doden, zelfs geen moordenaar, maar hij moet wel. Onderweg wordt Claes smoorverliefd op herbergierster Mette. Beiden weten niet dat het gaat om haar jongere broer. Die was betrapt met bebloede handen en de jonkheer trad op als kroongetuige. Plots meldt zich een geheimzinnige persoon. En nóg een… Voltrekt Claes het vonnis? En op wie valt dan de bijl? Wat doet Mette? En overleven de zus en de kinderen?
Bestel het boek hier.

Over de auteur

‘Rekenen bedroevend, maar een kei in taal.’ Dat kreeg Leo Eijkhout vaak te horen tijdens zijn schooljaren. Schrijven vormde tijdens zijn hele loopbaan een rode draad: vakinhoudelijk, wervend, verhalend. En nog tot op heden lopen ze weg met zijn voetbalcolumns, liedteksten en cabaretjes. Maar deze laatbloeier-van-het-eerste-uur vindt ook zo veel dingen leuk om te doen: muziek, industrieel antiek, voetbal, mentoring. En zo is hij ineens 66, een goed moment om eindelijk zijn boek te schrijven: een spannende historische roman op het Vlaamse platteland, winter 1711.


Dit bericht delen:

Advertenties