Meditatieve stilteviering met kerst in Goede Herderkerk

Van onze redactie
14 december 2021
December is bij uitstek de tijd om naar binnen te keren. Veel mensen maken het gezellig in huis met kaarsen, kerstboom en lekkere dingen. Het is voor mensen ook de tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar, of juist vooruit naar het komende jaar. Het is een tijd van bezinning en ontmoeting. Het is bij menigeen ook een tijd van grote drukte.
Er zijn ook nog plaatsen waar tijdens alle drukte op adem gekomen kan worden, waar rust en stilte is. Kerken zijn van die plaatsen waar stilte en rust gevonden kan worden, door er zo eens binnen te lopen, om bijvoorbeeld een kaarsje op te steken. Stilte en zin zoeken in een wereld vol tumult.  

Voor al deze stiltezoekers wordt in de Goede Herderkerk aan de Fanfarestraat in Neerbosch-Oost in de kersttijd op twee woensdagmiddagen een meditatieve stilteviering georganiseerd. In deze meditatieve stilteviering staat de stilte voorop. De stilte wordt verbroken door het lezen van een psalm, een tekst, de  mogelijkheid om een kaarsje aan te steken en een gedicht. Het grootste deel van de tijd wordt stil bij elkaar gezeten en laat men de stilte spreken, of kan ieder voor zich nadenken over wat net gehoord en gelezen is.

De meditatieve stilteviering staat open voor iedereen. Bezoekers hoeftven geen lid van een kerk te zijn, of in Neerbosch-Oost te wonen. De stiltevieringen zijn op 22 december en 5 januari en worden gehouden van 16.30-17.00 uur. Vanaf 16.00 uur is de deur van de kerk open.

Dit bericht delen:

Advertenties