Gemeente Nijmegen start winactie voor winkelpand in centrum

Van onze redactie
14 december 2021
'Altijd al eens je eigen winkel of horecazaak willen starten? Dit is je kans', meldt de gemeente. De gemeente is op zoek naar nieuwe ideeën om de binnenstad (nog) bruisender te maken en heeft een actie om een winkelpand in het centrum te winnen gestart.
Om kans te maken kunnen deelnemers een vernieuwend idee voor een fysieke winkel insturen. Het is de bedoeling dat het idee een aanvulling is op het huidige winkelaanbod in de binnenstad. De winnaar gaat samen met de gemeente Nijmegen op zoek naar een geschikt pand passend bij het concept. Daarnaast ontvangt het winnende idee de eerste 6 maanden gratis huur en €15.000 om te investeren in de winkel. De winnaar neemt in de 6 daaropvolgende maanden het huurbedrag stapsgewijs over van de gemeente Nijmegen.

Monique Esselbrugge, wethouder economie: 'Gemeente Nijmegen geeft startende ondernemers met nieuwe concepten graag een kans. Onder andere met een eigen winkel, of andere zaak, in de binnenstad. Zo houden we de binnenstad van Nijmegen aantrekkelijk voor bezoekers, met aandacht voor de ondernemers die de binnenstad al heeft: we kijken ernaar dat de nieuwe concepten die worden ingediend niet met hen concurreren. De binnenstad van Nijmegen is nog steeds aantrekkelijk – ondanks de gevolgen van de coronacrisis voor de ondernemers daar – en we werken er samen aan dat zo te houden. Een nieuwe winkel met een vernieuwend aanbod draagt daaraan bij.'

Meedoen?

Deelnemers kunnen zich tot 1 februari 2022 aanmelden via deze website en dienen daarbij een beknopt ondernemersplan in. Uit alle aanmeldingen worden drie finalisten gekozen, waarbij het publiek de kans krijgt om te stemmen op hun favoriete idee. Uiteindelijk beslist een gespecialiseerde jury wie de winnaar wordt.

Over Actieplan Binnenstad

Win je Winkel is één van de projecten die valt onder Actieplan Binnenstad. De gemeente Nijmegen heeft samen met inwoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad een actieplan opgesteld. In dit plan staan acties en projecten die ervoor zorgen dat de binnenstad een aantrekkelijke plek blijft om te bezoeken, te wonen én te ondernemen. Aan sommige acties wordt nog hard gewerkt, andere acties zijn al gereed. Alle acties worden in 2021 en 2022 uitgevoerd sámen met de stad.


Dit bericht delen:

Advertenties