GroenLinks Nijmegen lanceert website verkiezingsprogramma

Van onze redactie
13 december 2021
Tijdens de online campagneaftrap afgelopen zaterdag 11 december lanceerde GroenLinks Nijmegen de website voor het verkiezingsprogramma 'Doorzetten voor de ideale Stad'. Het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 werd eerder door de Nijmeegse GroenLinksleden vastgesteld. GroenLinks Nijmegen kiest met dit programma nadrukkelijk voor idealen en maakt uitgesproken keuzes.

Met het nieuwe verkiezingsprogramma zet GroenLinks in op een groene en schone stad, een stad waar iedereen meedoet en zich thuis kan voelen: "Waar we samen overstappen op schone energie en de kosten hiervan eerlijk delen. Waar wonen betaalbaar blijft en we oog hebben voor jongeren en hun toekomst. De opgaven voor het klimaat, energietransitie, wonen en de - met corona - groeiende tweedeling zijn groot. Het GroenLinks' antwoord hierop is een samenhangende, inclusieve en eerlijke aanpak. GroenLinks Nijmegen laat al jaren zien hiermee lokaal een groot verschil te maken tegenover het gure landelijke beleid."

Belangrijke speerpunten uit het programma zijn een inclusieve omschakeling naar schone energie en het tegengaan van energiearmoede en tweedeling. Inzet op een groene en schone stad met investeringen in groen en de aanpak van vervuilende bedrijven. "GroenLinks wil bouwen voor groepen met echte woningnood en mogelijkheden bieden voor starters. Het sociale hart en vertrouwen zijn in Nijmegen de basis van het beleid voor mensen met een beperkt inkomen en in cultuur en inclusiviteit wordt extra geïnvesteerd." 
Het verkiezingsprogramma is te vinden op de website van GroenLinks Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties