De Schoenfabriek organiseert Pop-up De Speelplaats

Van onze redactie
13 december 2021
Tussen kerst en oud & nieuw wordt de Grote Markt eenmalig omgetoverd tot 'Pop-up De Speelplaats', een gratis speelparadijs voor volwassenen. Bezoekers kunnen zich hier uitleven met bijzondere en bizarre activiteiten die normaal alleen op festivals staan. Pop-up De Speelplaats is daarmee hét kerstvakantie-uitje voor iedereen die van actie en humor houdt.
Bij Pop-up De Speelplaats kunnen volwassenen bijvoorbeeld tafelvoetballen met een accuboor. Of XXL-blikgooien om daarna rond te springen in de grootste touwspringmachine van Nederland. Maar ook als je altijd al eens als een kip aan een spit hebt willen ronddraaien kun je bij dit vrolijke onderdeel van de Nijmeegse Winterweken terecht.

‘We zijn zwaar getroffen door de coronacrisis en heel blij dat we deze periode weer een evenement kunnen organiseren dat aan de huidige regels voldoet’, zegt Antwan van Horik van festivalbedrijf De Schoenfabriek. ‘Normaliter zijn we betrokken bij festivals zoals Paaspop, Zwarte Cross en Festival op 't Eiland tijdens de Vierdaagse. Sinds de pandemie zijn we continu op zoek geweest naar mogelijkheden die wél konden.'

Zo publiceerde De Schoenfabriek tijdens de eerste lockdown dagelijks positief nieuws via De Blije Bubbel. En de afgelopen twee zomers organiseerde zij samen met andere festivalbedrijven het succesvolle ‘Camping de Wereld’, die komende jaren mogelijk wordt voortgezet.

Pop-up de Speelplaats is op 28, 29 en 30 december van 13.00-17.00 uur geopend op de Grote Markt. Meedoen is gratis en reserveren is niet nodig. Bezoekers moeten wel een corona-QR laten zien bij de entree. Meer informatie vind je op Facebook en op www.nijmeegsewinterweken.nl.

Pop-up de Speelplaats wordt georganiseerd door De Schoenfabriek en is mede mogelijk gemaakt door Huis voor de Binnenstad, Rabo Cultuurpitch, provincie Gelderland en gemeente Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen