Gewonde en twee aanhoudingen bij aanrijding in Tolhuis

Van onze redactie
10 december 2021
Vanmiddag vond omstreeks 13.40 uur een aanrijding plaats in de 10e straat van Tolhuis, ter hoogte van de 50e straat. Een automobilist raakte gewond. De politie hield later nog twee andere personen aan.
Een automobilist wilde vanaf de 50e straat de 10e straat oprijden, toen hij van achteren werd aangereden door een andere auto. Die auto tolde vervolgens de 10e straat op. De bestuurder van het voertuig dat achterop zijn voorganger reed, raakte gewond. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar wordt ook bloed afgenomen van de man voor onderzoek. Dit gebeurt naar aanleiding van een alcoholblaastest en drugstest. De politie kan nog geen uitspraken doen over de uitkomdt van deze testrn.

De inzittenden van het andere voertuig kwamen met de schrik vrij. De politie leidde het verkeer langere tijd om. Bewoners van de 50e tot en met de 78e straat moesten hun voertuig elders in de wijk parkeren en te voet naar hun woning. Ook buslijn 331 richting Weezenhof reed langere tijd om en stopte niet bij bushaltes Tolhuis 10e straat en Tolhuis 11e straat.

In het voertuig van de man die achterop zijn voorganger reed troffen agenten een boog met pijlen aan. De politie laat weten dat ze deze in beslag hebben genomen. De man deed hier vrijwillig afstand van. Een berger sleepte beide voertuigen weg. Tijdens de bergingswerkzaamheden wilden meerdere mensen door de afzetting rijden. De politie stuurde meerdere automobilisten en fietsers weg. Een enkeling reed over de op de weg staande pilonnen heen.

Twee aanhoudingen

Eén automobilist reed bijna een agent aan omdat hij door wilde rijden. Terwijl agenten de automobilist aan hielden, bleef zijn bijrijdster naar de agenten lopen en schreeuwen. Nadat agenten meerdere keren herhaalt hadden dat de vrouw weg moest gaan, ontstond een handgemeen tussen agenten en de vrouw. De agenten duwden de vrouw meerdere keren weg, maar ze bleef terugkomen. Hierop werd ook zij aangehouden. De auto werd langs de weg op het trottoir geparkeerd en kan later door een sleutelhouder worden opgehaald.

Korte tijd later stonden er familieleden van de aangehouden personen in de straat. Zij kwamen verhaal halen bij de agenten, omdat agenten de vrouw aangeraakt hadden. Ook waren zij het niet eens met de aanhoudingen en de manier waarop de man, die lichamelijke klachten ondervond voor en tijdens de aanhouding, behandeld werd door agenten. Binnen korte tijd stonden meerdere politieagenten en -voertuigen in de straat. Tot een confrontatie kwam het niet; nadat een berger de auto's wegsleepte vertrokken ook de aanwezige agenten.

Omstreeks 15.30 uur werd de weg vrijgegeven voor verkeer.

Dit bericht delen:

Advertenties