Aandacht voor armoede met culinaire eindejaarscampagne

Van onze redactie
9 december 2021
Rijk van Nijmegen Culinair heeft een grote eindejaarscampagne afgetrapt voor Quiet Nijmegen, de stichting die Nijmegenaren in armoede een steuntje in de rug geeft. Met de campagne worden Nijmegenaren die het niet al te breed hebben, een keertje helemaal in de watten gelegd met een uitgebreid kerstdiner. En de Nijmeegse horeca, die wordt ook meteen geholpen.
Het initiatief Rijk van Nijmegen Culinair kwam tijdens de coronapandemie tot stand. Met een restaurantcadeaukaart werd lokale horeca tijdens een moeilijke periode ondersteund. Ook verbindt het initiatief horeca, andere sectoren en lokale goede doelen in de regio.

Nu slaan het initiatief en meer dan 50 aangesloten restaurants in de regio de handen ineen met Quiet Nijmegen. Samen leggen ze Nijmegenaren met een kleine portemonnee (Quiet-members) rond de feestdagen helemaal in de watten en geven ze hen een onvergetelijke kerst. Dat doen ze het liefst met een uitgebreid kerstdiner bij alle deelnemende restaurants, maar als dat niet kan, dan wordt een heerlijk menu thuisbezorgd.

Stille armoede in Nijmegen

Met de eindejaarscampagne willen Quiet en Rijk van Nijmegen Culinair aandacht vragen voor stille armoede in Nijmegen. Inmiddels zijn er in Nijmegen ruim 250 huishoudens bij Quiet aangesloten. Dat zijn ongeveer 750 mensen die vaak bij de voedselbank komen en daar in veel gevallen geen keuze in hebben.

Quiet Nijmegen verzacht armoede door deze mensen in samenwerking met lokale sponsors gratis diensten, producten en verwennerijen aan te bieden. Daarnaast bouwen ze aan een Quiet Community, waar talenten kunnen opbloeien en zelfvertrouwen groeit.

Hoe werkt de campagne?

Iedereen kan direct meehelpen om dit doel te realiseren door een cadeaukaart te bestellen voor een bedrag naar keuze. Hiervan gaat 7,5% direct naar de gezinnen van Quiet Nijmegen. De gekozen waarde van de cadeaukaart kan volledig besteed worden bij alle aangesloten restaurants. Ook kan een eenmalige directe donatie gedaan worden aan Quiet Nijmegen. De campagne loopt de hele decembermaand. Meer informatie is te vinden op de website van Rijk van Nijmegen Culinair.
 


Dit bericht delen:

Advertenties