Stichting Leergeld krijgt subsidie voor 2022

Van onze redactie
9 december 2021
Stichting Leergeld krijgt voor 2022 een subsidie van ‚€ 1.212.000,- om de regelingen van het Kinderfonds en Zwemfonds en de Computerregeling te kunnen uitvoeren. Zo kunnen ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen sporten, hun zwemdiploma halen of een computer aanschaffen.
Dit jaar bereikte Stichting Leergeld zo’n 2800 kinderen. Door de coronamaatregelen waren er vooral het 1e half jaar nauwelijks aanvragen voor sport, cultuur en zwemlessen. De aanvragen voor een fiets en laptop bleven wel op niveau. Daarom besloot de stichting het aanbod te verbreden met onder andere een cursus blindtypen, de aanschaf van een rekenmachine en zwemlessen voor diploma B en C. Na de zomer van 2021 namen de reguliere aanvragen weer fors toe. Voor volgend jaar hoopt stichting Leergeld 3100 kinderen te bereiken. 

 

'Met de uitvoering van deze regelingen kunnen we de gevolgen van armoede voor kinderen verzachten en zorgen we ervoor dat ook zij mee kunnen blijven doen in onze samenleving', laat de gemeente weten.


Dit bericht delen:

Advertenties