Groot verlicht hart voor de zorg bij Radboudumc

Van onze redactie
8 december 2021
Op het grasveld voor de hoofdingang van het Radboudumc werd vanmiddag een groot verlicht hart ontstoken om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. Ook klonk er een luid applaus.
Het verlichte hart is een initiatief van het Radboud Oncologie Fonds. 'Als het buiten donker is en we de warmte binnen en dicht bij elkaar zoeken staan we ook vaker stil bij de mensen die we moeten missen of bij de mensen die een lichtpuntje verdienen. Om onze collega’s te laten weten dat we aan ze denken steunen wij ze met een lichtje in het donker', aldus Marieke Kokkeler, manager van het Radboud Oncologie Fonds. 

Hart onder de riem
Marieke doet dit samen met haar collega’s Karin Derksen en Annemiek Melchers. Karin: ‘'We zijn in december onze actie ‘Winterlichtjeswandeling’ gestart. Hiermee nodigen we mensen uit een wandeling met betekenis te lopen. Een sponsor wandeltocht voor het onderzoek naar kanker in het Radboudumc. Van het één kwam het ander. Als wij mensen vragen te wandelen met betekenis, is het ook goed om zelf stil te staan bij mensen die een hart onder de riem verdienen. Toen dachten we aan onze collega’s in het Radboudumc. Die verdienen nu zeker iets hartverwarmends!’

Lichtje met betekenis
De winterlichtjeswandeling is de wintereditie van ‘Wandel kanker de wereld uit’. Veel mensen hebben hier al aan meegedaan of lopen nu nog steeds hun kilometers voor wat zij belangrijk vinden: een beter perspectief voor mensen met kanker. Eén van deze wandelaars is Petra Servaes die met een paar vriendinnen is gaan wandelen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Petra is klinisch psycholoog in het Radboudumc en ziet daar veel jonge mensen die met kanker worden geconfronteerd. Ze kan weer lange afstanden lopen sinds ze in 2020 een klikprothese kreeg in het Radboudumc. Dit nadat ze haar onderbeen verloor vanwege de gevolgen van kanker op kinderleeftijd. Petra: 'Het wandelen was heerlijk en gezellig en dat we op deze manier bij hebben kunnen dragen aan belangrijk onderzoek naar kanker maakten het wandelen voor ons éxtra waardevol. Deze winterlichtjeswandeling vind ik, zeker in deze tijd, een mooie wintervariant van Wandel kanker de wereld uit.'

Voor wie draag jij een lichtjeshart?

Vandaag plaatsten Annemiek, Karin en Marieke een groot hart voor hun collega’s op het grasveld bij de hoofdingang. Rond 17.00 uur werd het hart verlicht met een lichsnoer en kaarsen. Ook klonk er een luid applaus voor de zorg. Voorbijganger liepen over een rode loper en kregen een chocolaatje en een kaartje aangeboden. Het kaartje is bedoelt om zelf op de post te doen om te laten weten dat je aan iemand denkt.

Mensen die ook een lichtgevend hartje willen opdragen aan iemand die speciaal voor hem of haar is en een winterwandeling willen maken met extra betekenis, kunnen zich aanmelden via de website van Winterlichtjeswandeling. Deelnemers ontvangen na inschrijven een speciaal winterlichtjespakket met lichtgevend hartje voor op bijvoorbeeld een jas.

 

Dit bericht delen:

Advertenties