Beleef Nijmegen tijdens de Nijmeegse Winterweken

Van onze redactie
7 december 2021
Nijmegen lééft, deze Kerstvakantie! Gezelligheid, sfeer, activiteiten voor jong en oud en prachtige lichtsculpturen; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. Van 18 december t/m 9 januari is Nijmegen nog mooier door acht grootste indrukwekkende lichtsculpturen.
Met lichtsculpturen, kinderprogramma, quiz voor volwassenen, dans, bierproeven en meer

Ontdekken en quizzen voor jong en oud
Beleef de Nijmeegse Winterweken en wandel een route door de stad langs de diverse lichtsculpturen. Iets extra’s doen? Combineer het dan met een speciale spreekwoordenroute voor kids. Ontdek de stad, de lichtsculpturen en maak kennis met vele Nijmeegse ondernemers. De route en activiteiten staan in een opdrachtenboekje; tijdens de Winterweken o.a. verkrijgbaar in de Stevenskerk.

Voor (jong-)volwassenen is er een extra quizroute. Download de Nijmeegse Winterwekenquiz app op je mobiel, via nijmeegsewinterweken.nl. Scan de borden langs de route, test jouw spreekwoordenkennis en beantwoord de quizvragen, terwijl je onderweg geniet van al het moois in de binnenstad. Zijn jullie het snelste? De beste? Dan maak je kans op een toffe prijs: de lokale bon van Nijmegen, te besteden bij meer dan 90 winkels in de stad!
De spreekwoordenroute voor kids én de quiz zijn van 18 december t/m 9 januari gratis te lopen.

Activiteiten in de Stevenskerk en meer
In de Stevenskerk kun je van 28 december t/m 9 januari genieten van diverse activiteiten. Kinderen kunnen knutselen, muziek maken, dansen, circusacts uitproberen, luisteren naar hartverwarmende verhalen of naar een theatervoorstelling. Voor volwassenen met liefde voor bier zijn er proeverijen in de kelder van de kerk, van bier wat hier wordt gebrouwen! De meeste activiteiten zijn vrij toegankelijk, voor sommigen moet je reserveren. Voor de proeverijen en voorstellingen koop je een ticket.

Voor iedereen die een prachtige wens voor een ander heeft: kom deze hangen in de maar liefst acht meter hoge WinterWensboom in de Stevenskerk. Op 9 januari worden de winnaars bekend gemaakt. De wensen worden dit jaar mede mogelijk gemaakt door Stichting DE 4DAAGSE.

Naast de activiteiten in de kerk is er ook ‘Pop-up de Speelplaats’ op de Grote Markt van 28 december t/m 30 december. Wil je het festivalgevoel terughalen en heb je zin om te spelen met gekke objecten en vrolijke festivalacteurs? Breng dan een bezoek aan deze tijdelijke Speelplaats voor volwassenen. 

Maatregelen
Uiteraard wordt er rekening gehouden met de meest actuele corona-maatregelen. Zo heb je boven de 13 jaar een geldig coronatoegangsbewijs nodig voor de Stevenskerk en Pop-up de Speelplaats. De buitenroutes zijn de gehele dag en avond te wandelen. Kom met de kids overdag en met je vrienden later in de middag voor de quizroute. Zo zorgen we samen voor spreiding van het publiek.


Houd nijmeegsewinterweken.nl in de gaten voor de laatste updates en het complete programma.


Dit bericht delen:

Advertenties