Nimma Hacks: het evenement dat wèl doorgaat!

Van onze redactie
7 december 2021
Aanstaande zaterdag, 11 december 2021 vindt de tweede editie van Nimma Hacks plaats. Nimma Hacks is een 24-uur durende hackathon. Tijdens deze hackathon bijten teams van verschillende achtergronden en opleidingsniveaus zich vast in een probleemstelling uit de lokale Health & Hightech sector. Let op: aanmelden kan nog tot en met vrijdag via de website: www.intonijmegen.com/nimmahacks.
Nijmegen staat bekend als een Old City met een Young Vibe, maar wist je ook dat de stad dè Health & Hightech hotspot van Nederland is? Het betaalbaar en bereikbaar houden van de zorg, voldoende en betaalbaar voedsel voor iedereen: het zijn zo maar twee grote uitdagingen van de toekomst, waar bedrijven en onderzoeksinstellingen in Nijmegen samen aan werken. Dag in, dag uit met duizenden mensen vanuit de hele wereld. Hier willen we met deze hackathon een steentje aan bijdragen!

Nimma Hacks start op zaterdag om 10.00 uur en duurt tot de volgende ochtend 10.00 uur. Anders dan bij de vorige editie is de probleemstelling nu al bekend. De probleemstelling luidt als volgt: ‘Hoe kunnen jongeren (met name vrouwen) in de regio Nijmegen gemotiveerd worden om een beroeps- of studiekeuze te maken in de richting van Health en Hightech en hoe kan het bedrijfsleven hier op korte termijn ook al van profiteren door de krapte in de arbeidsmarkt op te vangen?’

Nimma Hacks wordt volledig online gefaciliteerd. Op een speciaal ingericht communicatieplatform hebben teams de beschikking over eigen meeting rooms en eigen kanalen voor de overdracht van informatie en documentatie. Het evenement is dus volledig coronaproof georganiseerd. Gedurende de hackathon worden de teams digitaal bijgestaan door verschillende experts uit het vakgebied. De organisatie verzorgt gedurende de dag en nacht voor leuke energizers en intermezzo’s.

Iedereen kan deelnemen in teams van 3, 4 of 5 personen. Aan het einde van de hackathon leveren de teams een implementatieplan op dat hands-on is en direct in uitvoering genomen zou kunnen worden.

Een goed plan verdient het echter ook om gerealiseerd te worden en daarom hebben de deelnemende partijen een bedrag van tenminste € 10.000,- gereserveerd om het plan ook daadwerkelijk te realiseren! Een onafhankelijke jury beslist uiteindelijk wie er met deze hoofdprijs vandoor gaat. Naast het implementatiebudget is er een ballonvaart met het gehele team over de Novio Tech Campus, een jaar lang gratis ondernemen bij Start-Up Nijmegen (t.w.v. € 2.940) en 1 maand één werkplek i.c.m. het opnemen van een pitch- en promovideo bij Kadans Sciencepartner vergeven. 
De prijsuitreiking is op vrijdag 17 december 2021 via een livestream te volgen.

Nimma Hacks is een initiatief van Gemeente Nijmegen en wordt mede mogelijk gemaakt door Ampleon, Byondis, CITC, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Novio Tech Campus, NXP, RadboudUMC, Radboud University, The Economic Board, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, Start Up Nijmegen, Tech Gelderland en Kadans Sciencepartner.

Nieuwsgierig geworden? Laat je verrassen door wat er op het gebied van Health & Hightech in Nijmegen gebeurt en doe mee! Aanmelden kan nog tot en met vrijdag via de website: www.intonijmegen.com/nimmahacks.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen