Pakketbezorger rijdt bestelbus in sloot aan Weurtseweg

Lars Schwachöfer
6 december 2021
Vanavond is omstreeks 20.30 uur een bestelbus in een sloot gereden aan de Weurtseweg. De bestuurder, een pakketbezorger, is mede door hulp van de politie droog gebleven. In het voertuig liggen nog zo'n 10 pakketten.
De jongeman wilde naar een bedrijf aan de Weurtseweg rijden om een pakket, de laatste van de dag, te bezorgen. Hij reed de oprit op, maar had niet in de gaten dat er een sloot voor het pand aangelegd was. De jongeman reed het water in. Hij probeerde eerst een noodhamer te vinden, maar toen hij die niet vond probeerde hij het zijraam door te schoppen.

Toen het niet lukte het zijraam door te schoppen, opende hij het elektrische zijraam, dat nog niet onder water stond, waardoor hij via het raam op het dak kon klimmen voordat de bestelbus op de bodem kwam te staan. Daarna sloot hij het raam om te voorkomen dat er sneller meer water de bus in zou stromen en belde zijn baas. Zijn baas belde de politie, die met meerdere eenheden te hulp schoot. Ook de Marechaussee, toevallig in de buurt, schoot te hulp.

Een agent leende bij een nabijgelegen bedrijf een lange plank, waarover de jongeman naar het droge kon lopen. De jongen bleef droog en raakte niet gewond. Het voertuig staat inmiddels op de bodem van de sloot. Het dak steekt boven het water uit. In de bus liggen zo'n 10 pakketten waarvan de ontvangers vandaag niet thuis waren, laat de bezorger weten. Een berger is onderweg om het voertuig weg te slepen.

Update 22.00 uur: Een berger takelde de bus uit het water en sleepte de bus weg. De geadresseerden van de nog niet bezorgde pakketten krijgen later bericht van de koeriersdienst.

Dit bericht delen:

Advertenties