Go Short en Museum Het Valkhof organiseren samen groene filmmiddag

Van onze redactie
4 december 2021
Go Short, International Short Film Festival Nijmegen, organiseert samen met Museum Het Valkhof een filmmiddag met thematische aansluiting op de tentoonstelling 'Rettet den Wald!'. Met vier korte films zoomt Go Short op zondag 19 december in op het lot van de natuur. Ter verdieping introduceert gastcurator Anne Berk de tentoonstelling die laat zien hoe hedendaagse kunstenaars zich inzetten voor de bedreigde natuur. Samen schetsen de introducties, de korte films en de tentoonstelling een indringend beeld van de natuur in de huidige én toekomstige samenleving.
Go Short is hét platform voor korte film en filmtalent van Nederland. Al ruim 13 jaar lang zet Go Short zich in voor jonge talentvolle filmmakers. Het festival biedt een internationaal podium, een on demand platform en een groot publiek. Speciaal voor de tentoonstelling Rettet den Wald! Red het bos! Save the forest! van Museum Het Valkhof presenteren de twee een speciale filmmiddag op 19 december.

Zorgwekkend maar strijdvaardig

Het thema van deze middag is natuur in al haar vormen. Go Short geeft toelichting op de indringende films die worden vertoond. Tussendoor neemt gastcurator Anne Berk de bezoeker met mee op een verdiepingstocht door de tentoonstelling met hedendaagse ecokunst. Samen bieden de films, introducties en de tentoonstelling stof tot nadenken over klimaatverandering, onze relatie met de natuur en de toekomst van al het groen om ons heen.

Programma

14.00 Start programma - twee korte films met introductie Go Short

14.45 Introductie Rettet den Wald! op zaal door gastcurator Anne Berk

15.00 Bezoek tentoonstelling met ruimte voor vragen of dialoog

16.00 Twee korte films met introductie Go Short

Bezoekers krijgen de volgende shorts voorgeschoteld: Red-End and the Seemingly Symbiotic Society (Robin Noorda & Bethany de Forest), The Forest (Lia Tsalta), Urth (Ben Rivers) en NAYA - Der Walt hat Tausend (Sebastian Mulder). Meer informatie over de films is te lezen op de website van Museum Het Valkhof en de website van Go Short.   www.museumhetvalkhof.nl of www.goshort.nl

Informatie

De tickets zijn nu te koop op de ticketpagina van het museum. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Een ticket voor de middag kost 15 euro (standaard tarief) of 5 euro (gereduceerd tarief). Dit bericht delen:

Advertenties