Hulp gevraagd: RIBW Tuinclub zoekt nieuwe tuin

Van onze redactie
1 december 2021
Werken in het groen, creatief bezig zijn, klussen, sociale contacten onderhouden, tuinieren. De RIBW Tuinclub biedt al 10 jaar dé plek voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid om zich bezig te houden met zinvol werk middenin het groen. Eén vaste tuin om in te werken is daarbij heel belangrijk. En juist die plek verdwijnt. Daarom is de tuinclub met spoed en per direct op zoek naar een nieuwe tuin.
De RIBW Tuinclub zoekt een informele werkplek waar in gemoedelijke sfeer deze dagbesteding voortgezet kan worden. Concreet betekent dit een lap grond van circa 1250 m4 binnen de bebouwde kom van Nijmegen. Op een plek waar volop getuinierd kan worden in een rustige omgeving. Het liefst staat op de grond ook een binnenverblijf, inclusief keuken en toilet. Als dat niet aanwezig is dan is er de wens om er een ruime bouwkeet neer te zetten. Hierbinnen combineren de deelnemers tuinieren met creatieve activiteiten en klussen. Ook moet er plek zijn voor een schuur en kas, is er elektriciteit (of er is de mogelijkheid om dat aan te leggen) en mag er  een waterput geslagen worden.
 
Verder leren & ontwikkelen


In het verleden zijn een aantal deelnemers doorgestroomd naar vrijwilligerswerk in de burgermaatschappij, doorlopen zij een werkleerproject of volgen een hoveniersopleiding. RIBW Tuinclub biedt zo een belangrijke opstap voor mensen die verder willen leren en ontwikkelen.  
 
Zoek mee!


Help jij de RIBW Tuinclub aan een nieuwe tuin? Alle tips zijn welkom! Je kunt je tip doorgeven aan Tom Samson, via e-mail: t.samson@ribw-nr.nl of telefonisch op 06 15 06 57 44. De RIBW Tuinclub bedankt iedereen alvast hartelijk voor het meedenken!

Dit bericht delen:

Advertenties