Drie personen overleden na ongeval op A325

Van onze redactie
29 november 2021
Gistermiddag vond omstreeks 16.45 uur een aanrijding plaats op de A325 richting Nijmegen. De bestuurder van een bestelbus reed achterop stilstaand verkeer. Drie inzittenden van de auto waar hij achterop reed overleefden de aanrijding niet.
De bestuurder van een bestelbus reed volgens getuigen met volle snelheid langs de afrit Elst en zag vermoedelijk de file richting Nijmegen vóór hem te laat. Hij reed achterop een stilstaande auto, die vervolgens tegen vier andere auto's botsten. Meerdere hulpdiensten, waaronder twee traumahelikopters, werden opgeroepen voor het ongeval. Ook een politiehelikopter kwam ter plaatse.

Een 76-jarige man en een 75-jarige vrouw uit Duiven, inzittenden van de auto waar de bestelbus achterop reed, overleden ter plaatse. Twee minderjarige inzittenden van hetzelfde voertuig, een jongen en meisje uit Nijmegen, werden met spoed naar het Radboudumc vervoerd. De politie laat een dag later weten dat het meisje later alsnog overleden is aan haar verwondingen.

De bestuurder van de bestelbus en de inzittenden van de andere vier betrokken auto's raakte niet gewond. De bestuurder van de bestelbus, een 26-jarige Nijmegenaar, werd aangehouden door de politie. Hij is na verhoor heengezonden in afwachting van het onderzoek.

Groot onderzoek

De weg bleef urenlang afgesloten voor onderzoek. Agenten spraken met getuigen en bekeken beelden van onder andere dashcams. Medewerkers van de Verkeersongevallen Analyse van de politie verrichtten sporenonderzoek. De politie laat weten dat het onderzoek voorlopig nog niet afgerond is. 

Dit bericht delen:

Advertenties