Kom in beweging met de volgende tips! 

Van onze redactie
26 november 2021
Mede door corona zijn mensen minder gaan bewegen. Zeker nu thuiswerken opnieuw de norm lijkt te worden. We slepen ons uit bed, ploffen neer voor het ontbijt om vervolgens acht uur per dag achter onze computer te gaan zitten. De bewegingsnorm van dertig minuten per dag halen we lang niet allemaal meer. En dat is zorgelijk volgens experts. Voldoende bewegen is noodzakelijk om gezond te blijven. Juist in de huidige gezondheidscrisis zouden we dus meer aan beweging moeten doen.
Gelukkig zijn er in deze tijd ook voldoende activiteiten die je kunt ondernemen om de bewegingsnorm wél te halen. Dat kan met de volgende tips! 

Bezoek een sportschool

Sporten in de sportscholen mag tot op heden gewoon. Dat is goed nieuws voor de sportliefhebbers of voor de mensen die een stok achter de deur nodig hebben om in beweging te komen. Ook in Nijmegen vind je enorm veel verschillende sportscholen waar je dagelijks terecht kunt. 
Ons advies? Sluit een abonnement af bij een bekende sportschool. Wanneer je hier iedere maand een x-bedrag voor moet betalen, ben je ook sneller geneigd om regelmatig te gaan. Kies bij voorkeur voor een sportschool waar je tevens de hulp van vakmensen kunt krijgen. Zo weet je dat je op de juiste manier aan de slag gaat en jouw doelen kunt behalen. Dit kan bijvoorbeeld bij de bekende sportscholen van Basic-Fit

Neem pauze in de buitenlucht 

Zitten is het nieuwe roken. Daar zijn experts van overtuigd. Door het huidige advies om zoveel mogelijk thuis te werken, zien we echter weer duidelijk terug dat mensen minder zijn gaan bewegen. Hoewel het natuurlijk lastig is om achter je bureau thuis te bewegen, zijn er wel dingen die je kunt doen om toch de huidige bewegingsnorm te halen. 

Juist voor de productiviteit is het van belang om af en toe pauze te nemen. Het is misschien heel verleidelijk om, wanneer je thuiswerkt, in één keer door te gaan. Je zal echter merken dat hierdoor de productiviteit afneemt en het lastiger is om je op jouw taken te concentreren. Even een wandelingetje in de frisse buitenlucht is dan soms alles wat je nodig hebt. Neem daarom pauze in de buitenlucht en maak er direct een wandelingetje van. Even een frisse neus halen en daarna weer aan het werk. Wanneer je dit drie keer per dag doet, haal je die bewegingsnorm met gemak. 

Laat de auto vaker staan 

Zelfs wanneer je niet buitenshuis werkt op dit moment, zullen er toch situaties zijn waarin je het huis wel uit moet. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen of om de kinderen van en naar school te brengen. Dit biedt genoeg mogelijkheden om in beweging te komen. Laat de auto daarom wat vaker staan en pak de fiets of ga lopen. Wanneer je dit iedere dag even doet, kost het weinig tijd en moeite, maar ben je wel telkens een beetje in beweging. Het gaat er immers niet om dat je dertig minuten gaat sporten, maar meer dat je je lichaam activeert en beweegt. Dat kan dus ook gewoon een dagelijkse wandeling van en naar school zijn. 

 

Dit bericht delen:

Advertenties