Cambuur steelt de punten in het Goffertstadion

Van onze redactie
27 november 2021
NEC heeft gisteren op eigen veld een even onnodige als onverdiende nederlaag geleden. De Nijmegenaren waren de bovenliggende partij, maar benutten te weinig kansen en kregen uiteindelijk het Cambuur-deksel op de neus: 2-3.

Het veldspel van de formatie van trainer Rogier Meijer was uitstekend en in het eerste kwartier kregen Magnus Mattsson en Jordy Bruijn al meteen kansen om dat ook in de stand uit te drukken. Zij stuitten echter op Cambuur-keeper Sonny Stevens en dat zou later in de wedstrijd nog wel vaker gaan gebeuren. De Friese goalie hield zijn ploeg op de been en kon even later zelfs een doelpunt aan de andere kant van het veld vieren. De eerste aanval van de bezoekers leverde namelijk meteen een doelpunt op via Jamie Jacobs, die attent was toen een voorzet vanaf rechts voor zijn voeten viel.

Heel lang kon Cambuur niet genieten van de verrassende voorsprong. Nog voor de rust draaide NEC het helemaal om en dat begon met een rake kopbal van Édgar Barreto. De Paraguayaan dook bij een corner vanaf links bij de eerste paal op en verlengde de bal knap in de verre hoek, daarmee al snel voor de 1-1 zorgend. Een paar minuten later was het de beurt aan Ali Akman om het doel te vinden. De Turkse spits was de oplettendste toen een lange bal van achteruit tussen de keeper en de verdediging van de gasten uit Leeuwarden viel en tikte knap binnen.

Dat was niet meer dan verdiend, want NEC speelde kans na kans bij elkaar en het was aan de al eerder genoemde Stevens te danken dat de Nijmeegse marge niet groter was. Ook na rust pakte de keeper een paar ballen en tot overmaat van ramp moest Mattijs Branderhorst, zijn collega in het Nijmeegse shirt, wél vissen. De goalie uit Tiel stond op het verkeerde been toen een vrije trap van afstand van richting werd veranderd en was daardoor kansloos toen de bal met de nodige mazzel voor de voeten van Roberts Uldrikis viel: 2-2.

De Nijmegenaren vergaten vervolgens om weer op voorsprong te komen en dat werd wederom afgestraft door Cambuur. Alex Bangura, de linksback van dienst, liep op hoop van zegen door en kreeg na een schot van afstand van Breij ook nog de rebound voor zijn voeten. Die benutte hij (2-3) en die tik kwam NEC niet meer te boven. De nieuwe tegenslag maakte dat de ploeg van Meijer ver wegzakte en daardoor kon de rug niet meer gerecht worden om een derde doelpunt te maken. De Friezen hadden er maling aan, want zij gingen er als een dief in de nacht met de punten vandoor.