Politievrijwilliger Jo Jansen ontvangt Zilveren Waalbrugspeld

Van onze redactie
25 november 2021
Vandaag viert Jo Jansen zijn 50-jarig jubileum als vrijwilliger bij de politie. Burgemeester Bruls reikte voor deze verdienste vanochtend in de Trêveszaal van het stadhuis de Zilveren Waalbrugspeld aan hem uit.
Sinds de reorganisatie in 2011, waarbij de politiebureaus Dukenburg, Oud en Nieuw West en Nijmegen Zuid zijn samengevoegd, beheert Jo Jansen (74) het wagenpark van deze teams. Drie dagen per week zorgt hij voor de technische staat van de voertuigen. Verder neemt hij de planning van de apk-keuringen, schadeafhandelingen en overige technische werkzaamheden voor zijn rekening. 

Daarbij onderhoudt Jansen ook de binnenplaats en verricht hij hand- en spandiensten binnen het bureau. Voor collega's is hij onmisbaar geworden door zijn waardevolle bijdrage.

Optreden als Sinterklaas

Jansen, destijds medewerker technische dienst CWZ Nijmegen, heeft zich op vrijwillige basis gedurende een periode van 10-12 jaar ingespannen voor de personeelsvereniging van het CWZ. Hierbij hoorde onder andere het organiseren van de Sinterklaasviering en zijn optreden als Sinterklaas.

Daarnaast gaf hij jarenlang trainingen aan de jongste leeftijdsgroep bij basketbalvereniging Cheetah. Ook het coachen bij wedstrijden en dienst doen als scheidsrechter hoorden bij zijn werkzaamheden.

Dit bericht delen:

Advertenties