Brieven schrijven met Nijmegen for Amnesty

Van onze redactie
24 november 2021
Ieder jaar rond 10 december, de dag van de mensenrechten, organiseren verschillende onderdelen van Amnesty International in Nederland 'Write for Rights' activiteiten. Tijdens deze activiteiten draait het om het schrijven van brieven naar machthebbers over het vrijlaten of beschermen van mensen die vastzitten of bedreigd worden wegens hun werk, mening of om wie ze zijn. Op 1, 2 en 7 december trekt Nijmegen for Amnesty de wijken van Nijmegen in om samen met buurtbewoners brieven te schrijven.
Campagneteam 'Nijmegen for Amnesty' organiseert dit jaar verschillende acties. Zij willen een zo groot mogelijke impact maken en zoveel mogelijke mensen betrekken bij het bestrijden van onrecht en trekken hierom de wijken van Nijmegen in. In verschillende buurthuizen worden acties georganiseerd waarin verhalen en brieven schrijven centraal staan. 

Locaties

Het campagneteam zal  in ieder geval op 1 december in Wijkcentrum De Heseweide, 2 december in Wijkcentrum De Schakel en 7 december in De Wijkfabriek te vinden zijn. De acties vinden alle drie plaats van 19.00u tot 21.00 uur. Houd voor meer informatie over de invulling van de acties de Facebook- of Instagrampagina in de gaten of mail naar campagne@nijmegen.amnesty.nl.  Iedereen is van harte welkom om langs te komen.

Tot slot organiseert de lokale afdeling van Amnesty Nijmegen een grote 'Write for Rights' actie op zaterdag 11 december in bibliotheek De Mariënburg.


 

Dit bericht delen:

Advertenties