Documentaire volgt Lasse Schöne tijdens terugkeer bij NEC

Van onze redactie
23 november 2021
Afgelopen zomer keerde Lasse Schöne na negen jaar terug bij NEC, waar de middenvelder van 2008 tot 2012 bekend werd. ESPN-presentator Leo Oldenburger volgde de oud-Ajacied het afgelopen half jaar voor een persoonlijk portret. Dat kijkje achter de schermen is te zien in de ESPN DOC: De terugkeer van Lasse Schöne, die vanavond om 21:00 uur te zien is op ESPN.
Onder anderen hoofdtrainer Rogier Meijer, tevens oud-ploeggenoot van Schöne, en technisch directeur Ted van Leeuwen komen in de documentaire aan het woord. 'Je hebt een blaadje met 60 of 70 namen. Als je hem in het midden kan zetten, dan ontstaat er al een stilte in de orkaan, een oog. Van daaruit kan je dan weer verder bouwen. Lasse speelt natuurlijk heel centraal en is daardoor heel bepalend in ons systeem. Bij Lasse Schöne moet het voetbal beginnen', vertelt Van Leeuwen.

Schöne deelt in de documentaire ook zijn toekomstplannen. 'Ik zou de modewereld in willen. Ik vind dat heel interessant en leuk: een eigen winkel openen of misschien een eigen merk', vertelt Lasse. Voorlopig blijft hij bij NEC. 'Ik wil zo lang mogelijk nog blijven voetballen, maar als je lichaam er mee ophoudt of je wordt wakker en je kan het niet meer opbrengen, dan moet je ook stoppen.' De terugkeer van Lasse Schöne is vanavond om 21:00 uur te zien op ESPN.

Dit bericht delen:

Advertenties