Logistiek medewerker worden? Dit zijn je taken

Van onze partner
23 november 2021
Een logistiek medewerker is iemand die in een magazijn werkt. Wil je als logistiek medewerker aan de slag? Wij vertellen je in dit artikel wat je taken dan zoal zullen zijn.
Wat is een logistiek medewerker?

Als logistiek medewerker werk je in een magazijn of distributiecentrum. Daarom wordt de functie ook wel magazijnmedewerker genoemd. Je taken zijn meestal uitvoerend of organiserend en je bent er van levering tot verzending verantwoordelijk voor dat alles juist verloopt.

Wil je als logistiek medewerker aan de slag? Bekijk dan de vacature magazijnmedewerker Nijmegen.

Wat doet een logistiek medewerker?

Logistiek medewerkers houden zich onder andere bezig met het laden en lossen van vrachtwagens, het sorteren en verpakken van producten, het verzendklaar maken van bestellingen, het inventariseren van de voorraad en het verwerken van de retouren. Daarnaast controleert een logistiek medewerker alle producten op bijvoorbeeld kwaliteit en hoeveelheid. Er komt bij de functie ook een stukje administratie kijken, omdat de processen verwerkt moeten worden in de computer. Is er iets fout gegaan? Een logistiek medewerker signaleert en herstelt eventuele fouten van leveringen en verzendingen. Ook houdt een logistiek medewerker zich bezig met klantcontact. Heeft een klant bijvoorbeeld vragen of klachten? Dan kunnen ze daarmee bij jou terecht. Wanneer je als logistiek medewerker een leidinggevende functie hebt, geef je leiding aan andere logistiek medewerkers die onder jou werken.

Waar werk je als logistiek medewerker?

Als logistiek medewerker ben je vooral werkzaam in magazijnen en distributiecentra. Denk bij dat laatste aan distributiecentra van bijvoorbeeld groothandels, supermarkten en webshops. Andere mensen die hier zoal werkzaam zijn, zijn supply chain managers, expediteurs, orderpickers, administratief medewerkers, voormannen en heftruckchauffeurs.

Hoe word je logistiek medewerker?

Er zijn verschillende opleidingen die je kunt volgen om als logistiek medewerker aan de slag te gaan. Dit zijn bijvoorbeeld Entree Logistiek (MBO 1), Magazijnmedewerker (MBO 2) en Logistiek teamleider (MBO 3).

 


Dit bericht delen:

Advertenties