Welke Nijmeegse organisatie wint de eerste Zonnedak Award?

Van onze redactie
22 november 2021
Voor de eerste keer organiseert de gemeente Nijmegen de Zonnedak Award. Nijmeegse bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke instellingen die in de periode 2019-2021 minimaal 50 zonnepanelen op hun dak hebben laten leggen maken kans om te winnen. 
Nomineren kan via deze link tot 17 januari 2022. De oproep voor de nominatie is ook via YouTube te bekijken. Deelnemers maken kans op 3.000 euro aan prijzengeld, media-aandacht en een diner voor twee bij restaurant de Nieuwe Winkel.

Wethouder Jan Wijnia: ‘We staan met onze stad voor een grote opgave. In 2045 willen we Nijmegen energieneutraal hebben. Dat wil zeggen dat we zelf de energie opwekken die we ook verbruiken. Dit kunnen we niet alleen. We hopen dat de Zonnedak Award nog meer ondernemers en organisaties zal motiveren om zonnepanelen te leggen.’

Nomineren tot 17 januari 2022 

Uit alle inzendingen worden drie finalisten geselecteerd. Zij pitchen om de hoofdprijs: een bedrag van 3.000 euro, een interview in een regionaal ondernemersmagazine en een diner voor twee personen bij restaurant De Nieuwe Winkel. Organisaties kunnen zichzelf of andere organisaties aanmelden tot 17 januari 2022 via deze link. De winnaar zal op 24 februari 2022 bekend gemaakt worden tijdens het Power2Nijmegen evenement. 

Anderen inspireren

Wethouder Monique Esselbrugge: ‘Ik wil dat we als stad een podium bieden aan goede ontwikkelingen en kansen bieden aan ondernemers en organisaties. Met deze Award doen we precies dat. Ondernemers en organisaties kunnen zichzelf nog beter profileren, anderen inspireren en ook een aanspreekpunt zijn voor andere organisaties die nog aarzelen om de stap te zetten naar verduurzaming van hun organisatie.’

 

Dit bericht delen:

Advertenties