Moeder en dochter zamelen speelgoed in voor kinderen Voedselbank

Van onze redactie
18 november 2021
Zoals in vele steden in het land is er nu ook een Nijmeegs initiatief om met niet meer gebruikt speelgoed kinderen waarvan de ouders ingeschreven staan bij de Nijmeegse Voedselbank een Sinterklaascadeautje te geven.
Op het Sinterklaasjournaal horen alle kinderen dat ze van de Goedheiligman een cadeautje krijgen. Hoe groot is dan de teleurstelling als de Sint op 5 december niet is langsgekomen.
Kleuterjuf Jolanda Dinjens en haar dochter tandarts Danique weten er alles van: 'Daags na pakjesavond mogen de kleuters een cadeautje meenemen dat ze van de Sint gekregen hebben. Het is triest dat er dan steeds meer kinderen  niets meebrengen, omdat ouders niet genoeg geld hebben om iets te kopen. Toch verdient ieder kind een cadeau.'

Inzamelingsactie

Zo kwamen ze op het idee om, in navolging van soortgelijke initiatieven in het land, ook in Nijmegen een inzamelingsactie te organiseren. Het verzamelde speelgoed komt terecht in de 'Schatkamer van Sinterklaas' in de Stevenskerk. Voor de actie werd ook een Facebookpagina aangemaakt. 

Jolanda: 'We staan versteld over het enthousiasme en de vrijgevigheid van mensen. De cadeautjes stromen binnen op de afgeefadressen. Het wordt nog een hele toer om alles in de Stevenskerk te krijgen, maar het gaat ongetwijfeld lukken om alle kinderen blij te maken.' Ook donaties, die worden gebruikt voor aanvullende cadeautjes, zijn van harte welkom via de crowdfundpagina.  

Toegangsbewijs voor de Sinterklaasochtend

Kinderen van gezinnen die zijn aangesloten bij de Nijmeegse Voedselbank mogen daar iets komen uitzoeken. Ook krijgen ze wat kleine presentjes in een cadeautasje. Ouders krijgen via de voedselbank een toegangsbewijs voor zichzelf en hun kinderen. Daarmee zijn ze op zaterdag 4 december tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom op de Sinterklaasochtend in de Stevenskerk. Uiteraard brengen de Goedheiligman en zijn Pieten ook een bezoekje.

Oproep

Jolanda en Danique roepen iedereen op nog eens goed in alle verborgen hoekjes van het huis te kijken of er nog bruikbaar speelgoed ligt. Het hoeft niet nieuw te zijn, maar wel compleet en bruikbaar voor een tweede ronde. Vooral speelgoed voor de wat oudere kinderen tussen de 9 en 12 jaar is meer dan welkom.

Inleveradressen

Het speelgoed kan tot 1 december worden ingeleverd bij de Dominicuskerk aan de Professor Molkenbroerstaat 7 op de hoek Groenewoudseweg/Heyendaalseweg. Ook bij de Jumbo en de Zuiderapotheek aan de St. Jacobslaan kan het iedere dag ingeleverd worden.

Bij de Stevenskerk zijn de inzameldagen op 19,20,21,26,27 november en 3 december tussen 11.00 en 16.00 uur. Daar even aanbellen bij St. Stevenskerhof 62 om het speelgoed af te geven. 

Dit bericht delen:

Advertenties