Evenement Grote Markt afgelast: Lampionnenactie KWF dit jaar volledig digitaal

Van onze redactie
18 november 2021
De lampionnenactie Nederland geeft licht van KWF Kankerbestrijding is dit jaar voor het eerst volledig digitaal. Vanwege corona zijn de opnames voor het evenement dat op zondag 19 december gepland stond op de Grote Markt afgelast. Het programma Nederland geeft licht wordt op 19 december om 17.00 uur uitgezonden op SBS6, samen met verhalen van patiënten en hun naasten.
Dit jaar wordt er geen fysiek hart van lampionnen gemaakt. Drones worden ingezet en staan symbool voor alle gedoneerde lampionnen. De lampionnen kunnen door iedereen, die een dierbare die geraakt is door kanker wil steunen, via deze link gedoneerd worden.

De betrokken BN’ers trekken met een bus door het hele land om bijzondere verhalen op te halen. Op die manier geeft heel Nederland licht voor iedereen die te maken heeft met kanker.

Anouk Smulders en Mirella van Markus presenteren deze bijzondere tv-uitzending. Mirella: ‘Nederland geeft licht blijft een indrukwekkend programma. Al die verhalen raken me echt. En de verlichting wordt dit jaar, met behulp van drones en prachtige muziek, wel heel speciaal.’ Anouk Smulders kijkt uit naar de bijzondere optredens. ‘Ik ben vereerd dat ik dit prachtige programma mag presenteren. Met artiesten als Jeroen van der Boom, Hans Klok en Samantha Steenwijk belooft het weer een warme en sympathieke uitzending te worden.’

Over de actie

Veel mensen leven dagelijks met de gevolgen van kanker. Gelukkig zorgen betere behandelingen voor een betere toekomst. Want hoewel steeds meer mensen kanker krijgen, leven er in Nederland ook steeds meer mensen langer én beter met en na kanker. Die betere toekomst is naast de belangrijke steun aan onze dierbaren dit jaar het doel van Nederland geeft licht. De opbrengst gaat niet alleen naar onderzoek en preventie, maar ook naar een betere kwaliteit van leven voor mensen die ziek zijn (geweest) en zorg rond de laatste levensfase.

Over KWF Kankerbestrijding

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft: kanker ontwricht je leven. Voor al die miljoenen levens maakt KWF Kankerbestrijding al ruim 71 jaar het verschil. Zij bestrijden niet alleen de ziekte maar zetten zich ook in voor een beter leven met kanker. Dit door levensreddend onderzoek of het snel bereikbaar maken van dure geneesmiddelen maar ook met initiatieven als inloophuizen om iedereen die leeft met kanker te ondersteunen.

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties