Vrachtwagen gekanteld op Gaziantepplein

Lars Schwachöfer
18 november 2021
Vanmorgen vond omstreeks 10.00 uur een eenzijdig ongeval plaats op het Gaziantepplein. Een vrachtwagen is gekanteld en ligt op zijn zij op het plein.
De chauffeur reed met zijn vrachtwagen met aanhanger, gevuld met oud ijzer, vanaf de IJpenbroekweg over de Neerbosscheweg het Gaziantepplein op. Hij wilde driekwart rond richting de Energieweg. In de bocht voor de Energieweg kantelde de wagen en gleed tegen een mast met verkeerslichten. De aanhanger staat nog overeind.

Meerdere hulpdiensten rukten uit naar de ongevalslocatie. Ambulancepersoneel controleerde de chauffeur. Hij raakte niet gewond. De brandweer kijkt de vrachtwagen na en vangt de lekkende brandstof op. Meerdere bedrijven, waaronder een bergingsbedrijf, zijn opgeroepen om de lading over te laden, de wagen weer rechtop te zetten en weg te slepen.

De politie leidt het verkeer langs de vrachtwagen. Verkeer blijft nog enkele uren hinder ondervinden van de bergingswerkzaamheden. Automobilisten worden geadviseerd om te rijden via de Graafseweg en de Westkanaaldijk.

Omstreeks 12.00 uur laat de politie weten al tientallen boetes uitgeschreven te hebben aan automobilisten met de telefoon in hun handen, om de gekantelde vrachtwagen te fotograferen en te filmen. De boetes krijgen zij op kenteken per post thuisgestuurd. Het verkeer is volledig vastgelopen in de omgeving van het plein. Automobilisten moeten rekening houden met langere tijd vertraging.

Update 17.00 uur: de wagen en aanhanger zijn weggesleept en de weg schoongemaakt. De weg wordt weer vrijgegeven voor verkeer.

Dit bericht delen:

Advertenties