Brouwerij Nevel neemt definitief afscheid van Honigcomplex

Van onze redactie Vrijdag 19 November 2021
Per 31 december moet brouwerij Nevel Wild Ales haar huidige pand op het Honigcomplex Nijmegen definitief verlaten. Het Honigcomplex wordt gesloopt en gerenoveerd en maakt plaats voor nieuwe woningen. Nevel neemt afscheid van het Honigcomplex door middel van een afscheidsweekend genaamd ‘Het Grote Slotstuk’: een bierfestival op zaterdag 11 december en een kerstmarkt op zondag 12 december op de Waalbandijk 8D. De entree voor beide dagen is gratis.

Het is een bijzonder jaar voor Nevel geweest. Het jaar dat ze ‘Het Beste Bier van Nederland 2021’ winnen met Meander en het jaar dat er een succesvolle crowdfunding is geweest om de verhuizing en investeringen te kunnen financieren. Maar ook het jaar dat Nevel definitief afscheid neemt van de locatie waar het ooit begon.

In 2014 startte het avontuur op het Honigcomplex, waar Mattias Terpstra en Vincent Gerritsen begonnen met Katjelam in de Smeltkroes. Mattias Terpstra: ‘Sinds 2016 zijn we verhuisd naar het huidige pand waar de geboorte van Nevel was. Sindsdien hebben we flink aan de weg getimmerd en naam gemaakt in de brouwerswereld. Destijds brouwden we nog 50hl, inmiddels zitten we op de 500hl. Ook hebben we het Proeflokaal geopend en zijn we gegroeid naar 5FTE.’

Nieuwe locatie

Vanaf 2022 bevindt Nevel zich op de nieuwe locatie, gelegen in Nijmegen-Noord op de Rondweg 5. Terpstra: ‘Het is een tijdelijke locatie, in ieder geval voor de komende 3 jaar. De locatie ligt minder centraal dan onze huidige locatie, maar het is alsnog erg toegankelijk. Het Proeflokaal verhuist ook mee, en ondertussen zijn we op zoek voor een extra locatie voor het Proeflokaal in Nijmegen-centrum. In december starten we met de verhuizing. We verwachten in januari helemaal over te zijn.’

Het Grote Slotstuk

Het afscheid van Nevel op het Honigcomplex wordt een weekend lang gevierd door middel van een bierfestival en kerstmarkt. ‘We willen het afscheid toegankelijk houden voor iedereen die Nevel een warm hart toedraagt. Van vrienden en bekenden, tot liefhebbers en fans. Gezien de animo, maar voor de veiligheid rondom COVID-19, hebben we besloten het in twee dagen te vieren.’

Bierfestival

Op zaterdag 11 december organiseert Nevel een (mini) bierfestival samen met vriendenbrouwerijen die Nevel dichtbij het hart liggen, zoals o.a. De Kromme Haring, Tommie Sjef Wild Ales, Butchers Tears, Brauerei Kemker én Eylenbosch. Daarnaast zal er ook lekker eten verkrijgbaar zijn en kunnen mensen genieten van live-muziek. Het festival start om 14.00 uur en duurt tot 20.00 uur.

Kerstmarkt

Op zondag 12 december organiseert Nevel een kerstmarkt met verschillende lokale leveranciers. ‘Van kaarsen tot brood, van alles vind je op de kerstmarkt.’ Het complete programma én updates wordt bekendgemaakt in het Facebook-event. De kerstmarkt start om 12.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

Tijdens beide dagen wordt naar een geldig coronabewijs en legitimatiebewijs gevraagd voor mensen van 13 jaar en ouder. Dit kan een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud of een negatieve testuitslag (niet ouder dan 24 uur) zijn.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.