Vier jonge Nijmegenaren ontvangen een Kinderlintje voor een bijzondere daad

Van onze redactie
17 november 2021
Vanochtend reikte burgemeester Bruls de Nijmeegse Kinderlintjes 2021 uit aan 4 jonge helden. Het is de zestiende keer dat de lintjes uitgereikt worden. Een onafhankelijke jury bepaalde welke kinderen een lintje kregen. De uitreiking werd gepresenteerd door jeugdtv-presentator Klaas van Kruistum.
Bao Nam Nguyen

De vader van deze held uit groep 4 was vrijwilliger bij Henk, de man van Bep. Na het overlijden van Henk in 2006, is hij mantelzorger van Bep geworden. Bao Nam noemde Bep zijn oma en hij was voor haar haar kleinzoon. Bep had een grote kinderwens, maar dit was hun helaas niet gegund. Bep was dan ook enorm blij toen ze ‘oma’ werd. Beps gezondheid ging de laatste tijd erg snel achteruit. Bao Nam is in de laatste paar maanden een hulp-mantelzorger geweest. Hij ging regelmatig naar oma Bep. Ze aten samen eten en hij heeft oma Bep ook gevoed toen het haar zelf niet meer lukte. Op 16-10-2021 moesten Bao Nam en zijn ouders helaas afscheid nemen van Bep, maar zij is in blijdschap gestorven door een leven met bonuskleinkind Bao Nam. Hij heeft lang en goed geholpen en goed zijn best gedaan. Een prachtige voorbeeldfunctie voor een jongen van 7 jaar oud.

Lars Verhoeven

Lars heeft net als iedere andere leerling uit groep 8 een druk leventje. Toch heeft de 11-jarige Lars het voor elkaar gekregen om in de afgelopen weken €1055 op te halen voor de Kinderpostzegelactie. Dat zijn héél wat postzegelvelletjes bij elkaar. Door weer en wind is hij elke dag langs veel huizen gegaan en hij kwam pas thuis als het doel van de dag was bereikt. Hij deed graag mee aan deze actie, maar wilde vooral heel graag veel geld ophalen voor kinderen, in binnen- en buitenland, die extra steun nodig hebben. Hij kon bijna niet ophouden met op pad gaan en aanbellen voor het goede doel. Geweldig dat hij zich zo inzet voor kinderen die niet zo’n geluk hebben en deze extra steun zeker goed kunnen gebruiken. Een echte doorzetter bovendien!

Isabella Strating

Isabella is 10 jaar oud en een milieubewuste en stoere kanjer uit groep 6. Helaas maken veel kinderen af en toe ook moeilijke periodes door. Zo heeft Isabella ook een pittige tijd achter de rug. Maar ondanks dat, gaat ze elke week samen met haar kleine broertje Eddy zwerfafval ophalen als wijkheld. Nu zijn er gelukkig heel veel wijkhelden zoals Isabella in Nijmegen. En daar is Dar ook heél blij mee. Maar Isabella heeft er ook nog voor gezorgd dat nog meer buurtgenootjes hier enthousiast voor werden! Zo heeft ze op eigen houtje maar liefst 8 kinderen uit de buurt zo ver gekregen om ook mee te lopen. Ze is zo trots als een wijkgenoot haar een compliment geeft, maar dat mag ook voor zo’n lief, behulpzaam en daadkrachtig meisje. Voor de buurt is ze al een toppertje.

Sam Zare Mohazzabieh 

De 8-jarige Sam zit in groep 5 en naast zijn drukke leventje in en om school denkt hij uit zichzelf aan de medemens. Tijdens de lockdown van dit jaar, de periode dat wij allemaal zo veel mogelijk thuis moesten blijven, maakte Sam mooie tekeningen voor zijn buurvrouw. De buurvrouw is al oud en is alleen. Sam merkte dat zij emotioneel was van de coronasituatie en de maatregelen. Toen heeft Sam speciaal voor zijn buurvrouw een paar kunstwerken gemaakt. Zo kon hij haar misschien toch een beetje opvrolijken. Dat hij ook nog eens wijkheld is, zegt natuurlijk ook dat hij bezig is met het milieu en een schoon Nijmegen. Maar dat is niet alles, hij werkt óók in de zomervakantie door, helpt mensen met tuinieren en probeert het overal netjes te houden. Sam is een jongen met manieren, dat mag gezegd, want als hij in de bus zit en het is druk, staat hij op en biedt zijn plaats aan ouderen. Prachtige voorbeeldfunctie voor een jongen van 8 jaar.

Over Kinderlintjes

Helden zijn er in alle soorten en maten. Volwassenen krijgen een onderscheiding van de koningin of de burgemeester. Maar er zijn ook jonge helden die niet in de schijnwerpers komen te staan, terwijl ze zich wèl op een heel bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad. Nijmegen is trots op deze kinderen en vindt dan ook dat zij een lintje verdienen. Sinds 2006 verrast de burgemeester daarom jonge helden met een Kinderlintje. De Kinderlintjes zijn bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die zich op eigen initiatief belangeloos inzetten voor Nijmegen of voor Nijmegenaren en een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de samenleving of de stad waardoor ze een voorbeeld zijn voor anderen.

Dit bericht delen:

Advertenties